Ken Blockról nevezi el bajnoki trófeáját a Nitro Rallycross

Ken Blockról nevezi el bajnoki trófeáját a Nitro Rallycross
credit: Nitro RallycrossA Nitro Rallycross (NRX) hivatalosan bejelentette, hogy a néhai fenegyerek emléke előtt tisztelegve mostantól Ken Block nevét fogja viselni a főkategóriát képező Group E bajnoki trófeja.

A január másodikán, hómobil-balesetben elhunyt szupersztár nem csak az NRX-et megalapított Travis Pastrana barátja és üzlettársa volt, de egyben a rallycross-szakágban is letette a névjegyét.

„Csodálatos, hogy a Nitro megtiszteli Kent azzal, hogy róla nevezi el a bajnoki trófeát” – reagált a hírre Block özvegye, a rallyversenyző Lucy.

„Ken nem csak imádta megméretni magát a rallycrossban, de egyben hatalmas támogatója is volt ennek a sportnak. Rengeteg pilótával állt jó barátságban és biztosan nagyon szerette volna látni őket a most hétvégi finálén.”

A 2022-23-as idény utolsó felvonását a San Bernardinó-i Glen Helen Racewayen rendezik.

„Ken fantasztikus barát volt és kiváltságosnak érzem magam, hogy ismerhetem a családját” – mondta Pastrana.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mekkora hatással is volt ő a rallycrossra és általánosságban véve a motorsrportra. Elképesztő, volán mögötti teljesítménye mellett versenyeket szervezett és lehetőséget biztosított rengeteg embernek – köztük nekem is – arra, hogy fejlődjenek és elérjék az álmaikat.”

A minden bizonnyal rendkívül érzelmes díjátadón azonban nem lesz ott Lucy, aki lányával, Liával együtt a Green APU American Rally Association Missouriban esedékes fordulóján fog versenyezni. Ez egyben a legelső bevetésük is lesz az év eleji tragédia óta.KAPCSOLÓDÓ: Együtt tér vissza a versenypályára Ken Block özvegye és 16 éves lányacredit: Nitro Rallycross