IndyCar: Harvey újra egészséges, versenyezhet Texasban

IndyCar: Harvey újra egészséges, versenyezhet Texasban
credit: Penske Entertainment/James BlackA Rahal Letterman Lanigan Racing bejelentette, hogy az IndyCar orvosai megadták az engedélyt Jack Harveynak a versenyautóba való visszatéréshez.

A brit pilóta még a széria március 5-ei, St. Petersburg-i szezonnyitóján szenvedett komoly balesetet, miután a már álló autójába hátulról beleszállt az Andretti Autosportnak vezető Kyle Kirkwood.

Az incidens után Harveyt kórházba szállították. Az itt elvégzett tesztek szerencsére nem tártak fel komolyabb problémákat és már néhány óra múlva útjára is engedték.

A vezetéshez viszont nem kapta meg a zöld jelzést, így a Barber Motorsports Parkban rendezett teszten Jüri Vips vette át a 30-as számú Dallara-Honda volánját.

Azt hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan milyen sérülések hátráltatták Harveyt.

Jelen fejlemények tükrében viszont a soron következő, április 2-án, a Texas Motor Speedwayen esedékes futamon való indulása már nem forog veszélyben.

Remélhetőleg sokkal pozitívabb hétvégét fog zárni a tavalyinál, amikor is az edzésen történt bukása következtében szerzett agyrázkódása megakadályozta a versenyen való indulásban.