NASCAR: Van egy versenyző, aki 0 ponttal is bejuthat a rájátszásba

NASCAR: Van egy versenyző, aki jelenleg mínusz 40 ponton áll
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

NASCAR: Van egy versenyző, aki jelenleg mínusz 40 ponton áll


Büntetések terén valóságos mészárlást rendezett szerdán a NASCAR.

A Ross Chastainnel szembeni, phoenixi manővere miatt Denny Hamlint 50.000 dollárral és 25 alapszakasz-pont levonással büntették.

Sokkal rosszabbul járt viszont nála a Hendrick Motorsports.

Az illegális légbeömlőkkel lebukott gárda mind a négy autója mellől levontak 100 pontot, továbbá ugyanennyi egységnek mondhatott búcsút egyéniben Alex Bowman, Kyle Larson és William Byron is.

A 9-es Chevy eredeti gazdája, a sérülés miatt kényszerpihenőn lévő Chase Elliott értelemszerűen megúszta, ahogyan helyettese, Josh Berry is, lévén ő beugróként eleve nem jogosult a Cupban pontszerzésre.

Emellett az HMS összes crew chiefjét négyfutamra felfüggesztették, valamint fejenként 100.000 dollárt is fizetniük kell.

Pontosan ugyanezt a szankciócsomagot kapta a Kaulig Racing 31-es számú Chevyje is, szintén szabályellenes légbeömlők következtében.

Bár az HMS pilótái is rendkívül megsínylették a büntetést összetettben, a Kaulig szóban forgó gépnek és az azt vezető Justin Haleynek viszont sikerült egyenesen negatív előjelű zuhanást produkálni.

A 23 éves indianait eredetileg a 23. pozícióban jegyezték 60 ponttal, a levonásnak hála viszont immár a bajnokság utolsó, 37. helyen áll mínusz 40 egységgel.

Járműve szintén a csapatok tabellájának legalján van, ugyancsak mínusz 40-nel.

Ez pedig elméleti szinten lehetővé tesz egy meglehetősen érdekes – és bizarr – forgatókönyv-variációt is.

Ha ugyanis Haley megnyerné a most hétvégi, atlantai futamot – de nem szerezne szakaszpontot -, akkor 40 egységet gyűjtene össze, így konkrétan nullán állva jutna be a bajnoki címről döntő rájátszásba.

Az már biztosnak tekinthető, hogy Hendrickék fellebbeznek, a Kaulig viszont egyelőre nem tett erről hivatalos bejelentést.

UPDATE: A Kaulig is él a fellebbezési jogával.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Minden idők legnagyobb NASCAR-büntetését kapták Hendrickék, az előző rekorder végül a fennállásával fizetett tettéért

>>>>> Hendrickék nem hagyják annyiban a gigabüntetést, DE…

>>>>>Chase Elliott lett csapata történelmi büntetésének legnagyobb nyertese

>>>>>A NASCAR szerint Hamlin megúszta volna a büntetést, ha nem henceg a manőverével a podcastjében