NASCAR: Chase Elliott lett csapata történelmi büntetésének legnagyobb nyertese

NASCAR: Chase Elliott lett csapata történelmi büntetésének legnagyobb nyertese
credit: Stacy Revere/Getty/NASCAR MediaPercek alatt átírta a NASCAR Cup Series összetett pontversenyét a Hendrick Motorsportsra büntetése.

Az illegálisan módosított szellőzőrácsok miatt többek között 100-100 pontot megvontak a csapattól az autók, valamint a pilóták bajnokságában is.

Ennek köszönhetően az összetettet vezető Alex Bowman a 23. helyre esett vissza, a negyedikként jegyzett William Byron a 29.-re zuhant, míg a Phoenix után még az ötödik pozícióban tanyázott Kyle Larson nevét már csak a 32. pozícióban találjuk.

Ők ráadásul még 10 playoff-egységgel is szegényebbek lettek.

A szankciók azonban nem érintik Chase Elliottot, aki már két hete van partvonalon köszönhetően a snowboardozás közben szerzett lábtörésének.

A 2020-as bajnok nem is kapott semmiféle büntetést egyéniben, így most elmondhatja magáról, hogy három helyet is feljött a bajnokságban – miközben otthon ült a kanapén.

Az eddigi négy fordulóból csak kettőt teljesített pilóta a 29. pozíció helyett már a 26.-ban tudhatja magát, amivel ráadásul az HMS kvartettjének második legjobbjának számít jelenleg.

Az összetett élén jelenleg Kevin Harvick áll a Stewart-Haas Racinggel.

Persze ez még változhat, mivel a gárda hivatalosan benyújtotta fellebbezését a NASCAR hibás kommunikációjára és következetlenségére hivatkozva.KAPCSOLÓDÓ: