NASCAR: Brutálisan megbüntették a Hendrick Motorsportsot, Denny Hamlin sem úszta meg

NASCAR: Brutálisan megbüntették a Hendrick Motorsportsot, Denny Hamlin sem úszta megA NASCAR hivatalosan ismertette a múlt hétvégi, Phoenix Racewayen rendezett versenyhétvége után kiszabott büntetéseket.

A legnagyobb érdeklődésre a Hendrick Motorsportsra váró szankciók tartottak számot.

Még a pénteki edzést követően a NASCAR lefoglalta mind a négy autójuk motorháztetején elhelyezett légbeömlőket azt feltételezve, hogy tiltott módosításokat hajtottak végre rajtuk.

A szervezet észak-karolinai kutatási és fejlesztési részlegén végrehajtott tesztek igazolták a gyanút, aminek következtében az HMS-re hatalmas büntetéscsomagot róttak ki.

Ennek értelmében az 5-ös (Kyle Larson), a 9-es (Josh Berry), a 24-es (William Byron) és a 48-as (Alex Bowman) Chevy Camaro mellől egyaránt levontak 100 pontot, továbbá ugyanennyi egység mínusszal sújtották a pilótákat is az egyéni pontversenyben.

Mindemellett elbúcsúzhattak fejenként 10 playoff-ponttól is

Az összes crew chiefet eltiltották négy futamra, pluszban még 100.000 dollár pénzbírságot is kell fizetniük.

A szankció nem érinti a pilóták bajnokságában Chase Elliottot és Berryt.

Előbbi georgiait a sérülése miatt nem is nevezték a phoenixi hétvégére, míg az őt a 9-esben helyettesítő kollégája beugróként – és teljes szezonos Xfintiy-pilótaként – eleve nem jogosult a pontszerzésre a Cupban.

A négy hendrickessel teljesen megegyező büntetést kapott a Kaulig Racing 31-esének (Justin Haley) gárdája is, amely Chevyn szintén a szellőzőket találták szabálytalannak.

Nem úszta meg Denny Hamlin sem.

A Joe Gibbs Racing veteránjától megvontak 25 alapszakasz-pontot és 50.000 dollár bírságra befizetésére kötelezték, miután podcastjében maga ismerte el, hogy szándékosan nyomta falnak Ross Chastaint.

A büntetés viszont csak rá vonatkozik, így az autók bajnokságában a 11-es Toyota által eddig gyűjtött egységeket nem érinti.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Minden idők legnagyobb NASCAR-büntetését kapták Hendrickék, az előző rekorder végül a fennállásával fizetett tettéért

>>>>> Hendrickék nem hagyják annyiban a gigabüntetést, DE…

>>>>>Chase Elliott lett csapata történelmi büntetésének legnagyobb nyertese

>>>>>A NASCAR szerint Hamlin megúszta volna a büntetést, ha nem henceg a manőverével a podcastjében