A NASCAR szerint Hamlin megúszta volna a büntetést, ha nem henceg a manőverével a podcastjében

A NASCAR szerint Hamlin megúszta volna a büntetést, ha nem henceg a manőverével a podcastjében
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaA Hendrick Motorsports illegálisnak minősített légbeömlői mellett Denny Hamlin múlt vasárnapi manőverét sem hagyta szó nélkül a NASCAR.

Előbbi gárda a szervezet történetének eddigi legsúlyosabb büntetéscsomagját kapta, míg a Joe Gibbs Racing versenyzőjét 25 alapszakasz-pont levonásával, továbbá 50.000 dollár pénzbírsággal sújtották.

Ennek következtében a 42 éves floridai az összetett hetedik pozíciójából a tizenkettedikre esett vissza.

Hamlin a Phoenix Racewayen rendezett futam overtime-jában kergette fel a falra Ross Chastaint, majd utána még többször össze is koccantak.

Másnap, az Actions Detrimental című podcastjében pedig elárulta, hogy szándékosan, bosszúból konfrontálódott a Trackhouse Racing pilótájával.

Válaszul a NASCAR hamarosan közölte is, hogy vizsgálat alá vonják Hamlint.

A szankciókról szóló döntést a szervezet alelnöke, Elton Sawyer így magyarázta:

„Azt akarjuk, hogy a versenyzőink megmutassák a személyiségüket a pályán és maguk között intézzék el a dolgokat. Nem akarunk közbeavatkozni. Ez viszont már túlment a határon. Múlt hétvégén még hagyományos, verseny közbeni incidensként tekintettünk rá.

Ha viszont huszonnégy órával később a pilótánk a podcastjében kijelenti, hogy szándékosan csinált olyat, ami befolyásolta a futam végeredményét, akkor az már eléri azt a szintet, amire reagálnunk kell. Félreértés ne essék, örülünk annak, hogy Denny csinálja ezt a podcastet és kapcsolatban áll a rajongókkal, de az ilyen helyzetek egyértelműen egy nagy nemet jelentenek számunkra.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Minden idők legnagyobb NASCAR-büntetését kapták Hendrickék, az előző rekorder végül a fennállásával fizetett tettéért

>>>>> Hendrickék nem hagyják annyiban a gigabüntetést, DE…

>>>>>Chase Elliott lett csapata történelmi büntetésének legnagyobb nyertese