NASCAR: „Velem jössz, haver!” – Hamlin direkt ment neki Chastainnek Phoenixen

NASCAR: “Most velem jössz, haver!” – Hamlin elárulta, hogy direkt ment neki Chastainnek Phoenixen
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaA NASCAR Cup múlt vasárnapi, Phoenix Racewayen rendezett futamának overtime-jában újabb epizódjához érkezett el a Denny Hamlin vs. Ross Chastain szappanopera.

Az utolsó előtti körben a Joe Gibbs Racing veteránja hirtelen a pálya felső részére húzódott és eltalálta az épp ott haladó trackhouse-ost.

Ezt a floridai nem nézte jó szemmel és féktesztelni kezdte kollégáját, amire pillanatok múlva meg is érkezett a JGR-es válasza.

A 3-as kanyarban Hamlin újra gázt adott és ismételten eltalálta Chastain autójának hátulját, aminek hatására végül el is tudott menni mellette.

Végül a 23. és a 24. pozíciókban zártak.

A történek kapcsán akadtak olyan rajongók, akik jóhiszeműen azt feltételezték, hogy a háromszoros Daytona 500-győztes nem szándékosan ütötte meg kollégája 1-es számú Chevyjét.

Nos, tévedtek.

Hamlin ugyanis elismerte, hogy nagyon is direkt manőverről volt szó.

„A crew chiefem megmondta nekem, hogy tizennyolc autó van körön belül” – mondta saját podcastjében, az Actions Detrimentalban.

„Ekkor úgy a hatodik-hetedik helyen álltam és tudtam, hogy pillanatokon belül mindenki, aki friss abroncsokon van el fog menni mellettem. Körülbelül a tizenvalahanyadik körben végeztem volna, nagyjából középen. Ekkor azt mondtam [Chastainről]: ‘Most velem jössz, haver!’. Szóval nem véletlen hiba volt.”

Hamlin és Chastain viszálya a tavaly júniusi, gatewayi futamon hágott a tetőfokára, amikor a „dinnyék ura” nemes egyszerűséggel felmatricázta a 11-es Toyotát a falra, megpecsételve ezzel a napját.

Hamlin ki is jelentette, hogy akkor vesz revansot rajta, amikor annak igazán tétje van.

Sokan arra számítottak, hogy erre a rájátszásban fog alkalmat találni, végül azonban nem került rá sor.

Hamlin most ennek az okát is felfedte:

„Kemény helyzet ez, mert az emberek azt akarják, hogy azonnal reagáljak. Én viszont nem akarom azt, hogy más autók is belekeveredjenek ártatlanul. Nagyon nehéz végrehajtani [a bosszút], mert könnyen előfordulhat, hogy másokat is magadra haragítasz azzal, ha tönkreteszed az ő versenyüket, noha nekik semmi közük az egészhez. Ezt pedig soha nem akarom megtenni.

Szerintem Rossnak nem tetszik, hogy róla beszélek a médiában és a podcastben. Ugyanakkor megmondtam neki, hogy nálam van a mikrofon és azt mondok bele, amit akarok. Ha neki is lesz saját mikrofonja, akkor ő is azt mond rólam, amit csak szeretne.”

Az eset után a két versenyző rögtön találkozott a pitlane-en.

„[Chastain] odajött hozzám és azt mondta: ‘Azt hiszem megérdemeltem’. Mire én: ‘Igen, egyetértek’. Szóval beszéltünk és szerintem már jobb a viszonyunk. Mindkettem magunk mögött akarjuk hagyni a múltat.”