A NASCAR vizsgálódik Denny Hamlin vallomásának ügyében

A NASCAR vizsgálódik Denny Hamlin vallomásának ügyébenPodcastje, az ‘Actions Detrimental’ hétfői adásában Denny Hamlin kerek-perec bevallotta, hogy szándékosan kergette falnak Ross Chastaint a NASCAR Cup phoenixi futamának overtime-jában.

A két versenyző között már bő egy éve forronganak az ellentétek, a Joe Gibbs Racing veteránja pedig többször is kijelentette, hogy egy napon bosszút fog állni trackhouse-os kollégáján.

„A crew chiefem megmondta nekem, hogy tizennyolc autó van körön belül” – mondta a múlt vasárnapi események kapcsán Hamlin.

„Ekkor úgy a hatodik-hetedik helyen álltam és tudtam, hogy pillanatokon belül mindenki, aki friss abroncsokon van el fog menni mellettem. Körülbelül a tizenvalahanyadik körben végeztem volna, nagyjából középen. Ekkor azt mondtam [Chastainről]: ‘Most velem jössz, haver!’. Szóval nem véletlen hiba volt.”

Szavai nem leltek pozitív fogadtatásra a NASCAR-on belül.

A szervezet alelnöke, Elton Sawyer a SiriusXM NASCAR Radiónak helyi idő szerint kedden reggel úgy nyilatkozott, hogy Hamlin „vallomásáról” csak az éjszaka folyamán szerzett tudomást, a hivatalos tisztviselők pedig ki is fogják vizsgálni.

A szabálykönyv 4.4.B-pontjának értelmében az a pilóta, aki direkt kiforgat, vagy balesetbe hajszolja egy ellenfelét – függetlenül annak a versenyre gyakorolt hatásától – 25-50 pont levonásával és/vagy 50.000-100.000 dollár közötti pénzbüntetéssel sújtható.


KAPCSOLÓDÓ: „Velem jössz, haver!” – Hamlin direkt ment neki Chastainnek Phoenixen