NASCAR: Räikkönen és Button után Jimmie Johnson neve is felbukkant a COTA-futam nevezési listáján

NASCAR: Johnson is csatlakozik Räikkönen és Button mellé a COTA-n
credit: Hendrick Motorsports/Garage 56Tovább bővül a sztárok sora a NASCAR Cup március 26-ai, EchoPark Automotive Grand Prix-jének nevezési listáján.

Már korábban hivatalossá vált, hogy visszatér Kimi Räikkönen a Trackhouse Racinggel, míg a Rick Ware Racing/Stewart-Haas Racing korpodukciójában Jenson Button, a Hendrick Motorsports színeiben pedig Jordan Taylor ejtheti meg debütálását.

Rajtuk kívül újra tiszteletét teszi a mezőnyben Flory Mayweather csapata, a The Money Team Racing, amelynek 50-es számú Chevyjét a Daytona 500-hoz hasonlóan újfent Conor Daly vezetheti.

Most pedig az is kiderült, hogy a COTA-n rendezendő futamon újra bukósisakot húz Jimmie Johnson is.

Emellett pedig a 47 éves élő legenda a május 28-án esedékes, charlotte-i Coca-Cola 600-ra is nevez.

A hétszeres Cup-bajnok két év hiátus után a Daytona 500-on tért vissza a mezőnybe, immár a Legacy Motor Club társtulajdonosaként és részidiős pilótájaként.

Az már korábban bejelentése került, hogy a július másodikai, chicagói utcai futamnak is nekivág, amelynek mezőnyében egyébként szintén ott lesz Button is.

A brit pilóta és Johnson még ezt megelőzően elindul a Le Mans-i 24 óráson is a NASCAR, valamint a Hendrick Motorsports közös 56-os garázs projektjével. A Cup Next Genjén alapuló autóban még rajtuk kívül lehetőséget kap Mike Rockenfeller, míg a fentebb említett Taylor vezetéstechnikai szakértőként és tartalékosként veszi ki részét a munkából.

A COTA-n extraként érkező sztárpilóták közül egyedül Button indul charteres autóval, tehát az ő részvétele már most 100%-osnak tekinthető.