NASCAR: Byron duplázott, Bowman életében először vezeti az összetettet!

NASCAR: Vad hajrában duplázott Byron, Bowman életében először vezeti az összetettet!
credit: Meg Oliphant/Getty Images/NASCAR MediaZsinórban második NASCAR Cup-győzelmét aratta vasárnap William Byron.

A Hendrick Motorsports versenyzője összesen 64 körön át vezette a Phoenix Racewayen rendezett futamot, a hajrá felé közeledve viszont úgy tűnt, hogy keresztet vethet a victory lane-ről szőtt álmaira.

A harmadik szakaszban a hosszú etapokon kiválóan működő autójával Kevin Harvick magabiztosan uralta a versenyt. Ígéretes stratégiájukat azonban keresztülhúzta a Harrison Burton megforgása miatt belengetett sárga zászló.

Ami azonban Stewart-Haas Racing veteránjának csapás volt, az a Hendrick Motorsports számára egyenesen áldás.

A restartot követően már Kyle Larson haladt az élen, a zöld jelzés viszont nem sokáig maradt érvényben köszönhetően AJ Allmendiger és Noah Gragson ütközésének, amibe az érkező Ty Gibbs is belekeveredett.

Ezen incidens vezetett végül az overtime-hoz, amelyből Byron jött ki győztesen.A 25 éves észak-karolinai ezzel nem csak idei – és ahogyan fentebb említésre került egymás után – második, de egyben teljes eddigi főkategóriás karrierje hatodik diadalát zsebelte be.

Jelen siker továbbá azt is jelentette, hogy a Chevrolet a mostani szezon eddigi összes – szám szerint négy – versenyét megnyerte. Utoljára erre 2001-ben volt példa.

Másodikként a Team Penske-t szolgáló Ryan Blaney ért célba, míg a harmadik pozíciót Tyler Reddick csípte el a 23XI Racing 45-ös Toyotájával.

A futam során messze a legtöbb, 201 körön át vezető pozícióban haladt Larsonnak végül be kellett érnie a negyedik hellyel, a top 5 sorrendjét pedig Harvick zárta.

Az első szakaszt Byron, a másodikat pedig Larson nyerte.

Hendrickék alapjában véve is nagyon jó napot tudhattak maguk mögött, hiszen Alex Bowman a kilencedik, Josh Berry pedig a tizedik lett.

Bowman ezzel már csak az egyetlen olyan pilóta a mezőnyben, aki a szezon összes eddigi futamát a top 10-ben fejezte be. A hazai pályán versenyzett arizonai ráadásul karrierje során először vezeti az összetettet is.

Pocsékul alakult viszont a futam Aric Almirola számára, akinek a második körben esett szét a jobb első kereke, mint később kiderült a rossz rögzítés miatt. Ezt a NASCAR kétkörös büntetéssel díjazta.

A Stewart-Haas Racing-es végül csak a 33. lett.

Daniel Suareznek sem ez lesz a kedvenc bevetése.

A Trackhouse Racing 99-es Chevyjét vezető mexikói a harmadik szakaszban büntetést kapott a pitben való gyorshajtás miatt, amely malőrt sikerült a szankció letöltése során meg is ismételnie.

A leintéskor a 22.-ként jegyezték.

A NASCAR Cup következő futamát március 19-én, az Atlanta Motor Speedwayen rendezik.