IndyCar: Jüri Vips helyettesíti a sérült Jack Harveyt a barberi teszten

IndyCar: Jüri Vips helyettesíti a sérült Jack Harveyt a barberi teszten
credit: Penske Entertainment/Chris JonesAz RLL Racing hivatalosan bejelentette, hogy 30-as számú Dallara-Hondájukat Jüri Vips fogja vezetni a mai, Barber Motorsports Parkban rendezendő teszten.

Az autó eredeti versenyzője, Jack Harvey még a március 5-ei, St. Petersburg-i szezonnyitón szenvedett komoly balesetet, miután a már állló autójába hátulról beleszállt az Andretti Autosport-os Kyle Kirkwood.

A 29 éves britet az incidens után kórházba szállították, ahonnan viszont még aznap útjára engedték. Nem sokkal későbbb Harvey úgy nyilatkozott, hogy nem szenvedett olyan sérüléseket, amiket „kis jég és egy hideg sör ne hozna helyre”.

Az RLL legfrissebb tájékoztatása szerint viszont pilótájuk még most, bő egy héttel később sem kapta meg az IndyCar orvosainak engedélyét arra, hogy volán mögé ülhessen.

Vips tavaly Sebringen már tesztelhette a gárda autóját.

Az F2-ben három győzelemmel bíró észt a nyári rasszista felhangú botránya következtében távozni kényszerült a Red Bull junior-programjából, a szezont viszont befejezhette a Hitech Grand Prix színeiben.

Az IndyCar soron következő futamát április 2-án, a Texas Motor Speedwayen rendezik.

Az RLLR ennek kapcsán annyit reagált, hogy Harvey ezt megelőzően újabb vizsgálatokon fog átesni és ezek eredményétől függ majd a versenyen való részvétele.

Ez már zsinórban a második idény számára, amelyet sérülés árnyékol be.

Múlt évben pont az imént említett TMS-en lebonyolított edzésen csapta falnak autóját, aminek következtében agyrázkódást állapítottak meg nála. Emiatt magát a futamon ki is kellett hagynia.