NASCAR: Zseniális DIY-húzással oldotta meg sérült autójának problémáját a Joe Gibbs Racing

NASCAR: Zseinális DIY-húzással oldotta meg sérült autójának problémáját a Joe Gibbs Racing
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR MediaMinden gárda fellélegzik, amikor egy-egy csattanás után nem keletkezik komolyabb kár a versenyautóban.

Olykor azonban a kozmetikai jellegű problémák is okozhatnak fejtörést a csapatoknak.

Kivéve persze, ha a fedélzeten kreatív, gyors problémamegoldó képességgel megáldott emberek vannak.

Nos, pontosan ez történt pénteken a Phoenix Racewayen.

A NASCAR Xfinity Series szombati fordulójának edzésén John Hunter Nemechek ütközött az MBM Motorsports 66-os Fordját vezető Brian Weberrel.

Az incidensnek a Joe Gibbs Racing #20 Toyotájának orra látta kárát, beleértve a gép létfontosságú márkajelzését.

Mivel a gyakorlás után rögtön következett a kvalifikáció – majd maga a futam – a JGR legénysége a jól bevált ragasztószalag-módszerhez folyamodott, amire aztán nemes egyszerűséggel kézzel ráírták a ‘Supra’ feliratot.

A ‘csináld magad’-megoldás hatalmas sikert aratott a rajongók körében, Nemechek pedig megszerezte vele a negyedik rajthelyet, míg a futamot végül a hatodikként zárta.

Ami Webert illeti, őt már az időmérő előtt kiemelték a volán mögül, mivel az MBM úgy látta, hogy Timmy Hill nagyobb eséllyel be tudja juttatni az autót a mezőnybe.

Végül azonban ő sem járt sikerrel, így a 60-as alakulata csak nézőként követhette az egyébként Nemecheckhez hasonlóan szintén JGR-es Sammy Smith által megnyert versenyt.


KAPCSOLÓDÓ: Tinédzser győztest és egymást nyíró csapattársakat hozott a NASCAR Xfinity phoenixi futama