NASCAR: Kyle Busch szerint idén már komolyan számolni kell Kimi Räikkönennel

NASCAR: Kyle Busch szerint idén már komolyan számolni kell Kimi Räikkönennel
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaMárcius 26-án, a COTA-n egyszere két Forma-1-es világbajnok is csatlakozik a NASCAR Cup mezőnyéhez.

A Trackhouse Racing 91-es Chevyjével visszatér Kimi Räikkönen, míg a Rick Ware Racing nevéhez fűződő, de a Stewart-Haas Racing által felkészített #15 Ford Mustanggal Jenson Button kezdi meg – egyelőre – háromfutamos programját.

A széria kétszeres bajnoka, Kyle Busch ennek kapcsán szombaton, a Phoenix Racewayen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy őt egyáltalán nem hatja meg a világsztárok jelenléte. Véleménye szerint viszont a finn komolyabb faktor lehet idén, mint a tavaly augusztusi, Watkins Glen-i debütálásakor, amit egy önhibáján kívüli baleset miatt idő előtt feladni kényszerült.

„Remélem, hogy Kimi számára jobb lehetőség kínálkozik, mint tavaly és meg tud tenni egy teljes versenytávot” – mondta a Richard Childress Racing pilótája.

„Szerintem nagyszerű, hogy mindketten lehetőséget kapnak. A Trackhouse tavaly megnyerte az austini futamot [Ross Chastainnel – a szerk.], szóval tudjuk, hogy idén is tényezők lesznek. Jenson 15-ösén pedig az SHR-es srácok dolgoznak, akik szintén nagyon tapasztaltak. Szerintem menő, hogy különböző hátterű versenyzők jönnek hozzánk.

Nem nagyon izgat engem a dolog, de azért jó lesz, hogy ők is a show-nk részei. Nincsenek hozzászokva az olyan fullkontakt sporthoz, mint amilyen a NASCAR. Biztos vagyok abban, hogy Kiminek tágra nyíltak a szemei tavaly, amikor látta, miként is mennek itt a dolgok. Idén már sokkal inkább készen áll, felkészültebb, ezért komolyan számolni kell vele.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy