Michael Jordan kipróbálta, hogy milyen lehet NASCAR-versenyzőnek lenni – Nem lett jó vége

“Soha többé!” – Michael Jordan kipróbálta, hogy milyen lehet NASCAR-autót vezetni
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

“Soha többé!” – Michael Jordan kipróbálta, hogy milyen lehet NASCAR-autót vezetni


Néhány nappal ezelőtt Tom Brady elhintette, hogy szívesen pályára vinné a Jota Sports 963-as Porschéját.

A február elején végképp visszavonult (bár nála sose lehet tudni) irányító saját ruhamárkája, a Brady Brand fogja szponzorálni a csapat Le Mans-i programját. Ennek kapcsán már közzé is tett egy rövid videót, amint a Gran Turismo 7-tel játszik.

A felvételt elnézve nem túlzás kijelenteni, Bradynek még nagyon, nagyon sokat kell gyakorolnia ahhoz, hogy a valóságban is beengedjék a versenygép volánja mögé.

Egy másik élő legenda viszont már egyenesen odáig ment, hogy kipróbálta a Toyota high-tech szimulátorát, mivel meg akarta tapasztalni, milyen érzés is NASCAR-pilótának lenni.

A szóban forgó úriember maga a Cup Seriesben szereplő 23XI Racing többségi tulajdonosa, Michael Jordan volt.

A sztoriról a csapat másik tulaja, Denny Hamlin rántotta le a leplet, aki egyúttal azt is elárulta, hogy minden idők egyik legjobb kosarasa szintén nem váltotta meg a világot.

„Soha többé nem fogja megismételni” – szögezte le a háromszoros Daytona 500 győztes podcastje, az Actions Detrimental legutóbbi adásában.

„Pár éve beült a Toyota szimulátorába, a felvétel viszont nem látott napvilágot és valószínűleg soha nem is fog. Előtte megkérdeztem tőle, hogy melyik pályán szeretne vezetni, mire ő kijelentette, hogy Daytonán biztosan nem. Ekkor azt mondtam: ‘Rendben, akkor menjünk Charlotte-on.”

Jordan nem sokáig maradt a gépben.

„Szakadt róla a víz, nagyon melege volt a sisak alatt. Néhány kör után már közölte, hogy alig lát és szédül, így abba kellett hagynia. Többet hallani sem akart arról, hogy visszaüljön.”

Hamlin abban is biztos, hogy a hatszoros NBA-bajnok még utasként sem pattanna be mellé a versenyautóba.

„Nem bízik bennem. Tudja, hogy megpróbálnék ráijeszteni.”