NASCAR: A dirt-pályák millió dolláros Supermanje bemutatkozik a Cup Seriesben

NASCAR: A dirt-pályák millió dolláros Supermanje bemutatkozik a Cup SeriesbenIgazi nagyágyúval bővül a NASCAR Cup Series mezőnye április 9-én, a Food City Dirt Race-en.

Az elmúlt két évhez hasonlóan, ideiglenesen dirtté alakított Bristol Motor Speedwayen rendezendő fordulón Jonathan Davenport fogja vezetni a Kaulig Racing harmadik, részidős autóját.

A 39 éves georgiai abszolút újonc lesz ugyan a bajnokságban, ezen a borításon azonban az egyik legtapasztaltabb és legsikeresebb versenyzőnek számít.

A late modelek világában valódi sztárnként tartják számon, akire nem véletlenül ragadt rá a Superman becenév.

Több egyéb mellett háromszor ülhetett fel a rangos Lucas Oil Dirt Late Model Series trónjára, ötször aratott győzelmet az eldorai World 100-on és behúzta a Knoxville Late Model Nationalst is.

Tavaly ráadásul megszerezte a vadonatúj XR Super Series titulusát is.

Az elmúlt szezonban csak pénzdíjak által 2 millió dollárt keresett, amiben nagyban közrejátszott az egymillió dollár fődíjú Eldora Million megnyerése is.

Az általa vezetendő Chevy Camaro ZL1 a 13-as számot viseli, főtámogatója pedig a Nutrien Ag Solutions lesz, amely nem csak a Kaulig egyik partnere, de egyben Davenport személyes szponzora is.

„Nehéz szavakba önteni, hogy mit is érzek most” – nyilatkozta a pilóta az NBC-nek.

„Gyerekkorom óta erről álmodoztam, az idő előrehaladtával viszont már elvesztettem a reményt. Már elfogadtam, hogy ott maradok, ahol most is vagyok [a late modelek közt] és az a hajó [a Cup] elment. Nem gonodoltam volna, hogy megadatik számomra ez a lehetőség, pláne azután, hogy egyre idősebb lettem. Elképesztő és hihetetlen, hogy egyáltalán kapok esélyt a Cupban.”