„A NASCAR klassz” – Kimi Räikkönen a COTA-n tér vissza és brutál dögös lesz az autója!

Kimi Räikkönen visszatér a NASCAR-ba és elképesztően dögös lesz az autója!
credit: Trackhouse Racing/PROJECT91A Trackhouse Racing néhány nappal ezelőtt elhintette, hogy hamarosan bejelentést fog tenni a PROJECT91 idei programja kapcsán.

A nemzetközi sztárpilótákat megcélzó kezdeményezés tavaly startolt el Watkins Glenen, ahol Kimi Räikkönen kapott lehetőséget a 91-es Chevy volánja mögött.

A finn versenyző rendkívül jó teljesítményt nyújtott és csak egy önhibáján kívül történt baleset fosztotta meg attól, hogy akár top 10-ben zárja élete első NASCAR Cup-bevetését.

A csapat tártsulajdonosa, Justin Marks később leszögezte, hogy az autó Kimié marad egészen addig, amíg ő maga az ellenkezőjéről nem dönt.

Nos, ezen frigy március 26-án, a COTA-n folytatódik.

„A NASCAR klassz” – írta Räikkönen Instagramon.

„Visszatérek a Trackhouse-zal és az iLOQ-kal Austinban, a COTA-n.”

Ezen bejegyzés viszont villámgyorsan törölve lett, ami arra utalt, hogy a 43 éves pilóta idő előtt osztotta meg a hírt a világgal.

Kb. egy órával később azonban már meg is érkezett a hivatalos megerősítés, miszerint Räikkönen valóban csatlakozik a bajnoksághoz a texasi roadon, amit a Glennel ellentétben ráadásul kiválóan ismer is.

„Fantasztikusan éreztem magam a NASCAR-ban” – idézi a csapat sajtóközleménye 2007 Forma-1-es világbajnokát, aki 2018-ban megnyerte a COTA-n rendezett Amerikai Nagydíjat.

Ez egyben a legutolsó győzelme is lett a szériában.

„Rengeteget kellett tanulnom nagyon rövid alatt, de mindenki nagyon segítőkészen állt hozzám. A verseny nagy kihívás volt. Ezúttal viszont már egy olyan pályán vezethetek, amelyet jól ismerek, ezért nem lesz annyira meredek a tanulási görbe. Jól akarok szórakozni, ugyanakkor a lehető legjobban teljesíteni is.”

Ezzel együtt pedig a már említett Insta-poszt is újra megjelent Kimi oldalán.

Nem ő lesz a mezőny egyetlen „sztárvendége” a COTA-n, hiszen a Hendrick Motorsports 9-es Chevyjében a háromszoros IMSA-bajnok, egyszeres Le Mans-i kategóriagyőztes és megátalkodott humorista Jordan Taylor helyettesíti majd a sérült Chase Elliottot.

Továbbá az is megerősítésre került, hogy Floyd Mayweather alakulata, a The Money Team Racing is nevezi #50 Chevrolet Camaróját, méghozzá a Daytona 500-hoz hasonlóan ismét Conor Dalyvel.