12 év után visszatér a Le Mans-i 24 órásra Simon Pagenaud

12 év után visszatér a Le Mans-i 24 órásra Simon Pagenaud
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiKarrierje során ötödik alkalommal vághat neki a világ legnagyobb, egynapos viadalának Simon Pagenaud.

A 2016-os IndyCar-bajnok, egyben a 2019-es Indianapolis 500 győztese 2008-2011 között volt a Le Mans-i mezőny tagja, ebből azonban csak utóbbi évben tudta teljesíteni a komplett versenyt.

Tizenkét évvel ezelőtt a másodikként zárta az összetettet az LMP1-es Team Peugeot legénységének tagjaként, Sébastien Boudais és Pedro Lamy oldalán.

Most pedig hivatalossá vált, hogy a francia pilóta idén újra nekivág a 100. évfordulóját ünneplő eseménynek, méghozzá az LMP2-ben nevező COOL Racing/CLX Motorsport színeiben.

Az 47-es számú ORECA 07-Gibson volánján Reshad De Gerus-val és Vladislav Lomkóva fog osztozni.

„Visszatérek Le Mans-ba!” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Pagenaud, aki a Meyer Shank Racing színeiben idén januárban, zsinóban másodszor nyerte meg a Daytona 24-et.

„Annyira örülök, hogy a csillagok végre összeálltak ehhez! A 2023-as szezon elképesztő lesz. A Daytona 24, az Indy 500 és Le Mans a világ legnagyobb motorsport-eseményei, én pedig mindhármon ott leszek ugyanabban az évben. Imádom! Alig várom. A COOL Racing/CLX Motorsport egy fiatal csapat, ennek ellenére máris az élmezőnyben harcolnak egy rendkívüli versenyképes kategóriában. Ez nagyon izgalmas.”