Ross Chastain érdeklődik az IndyCar iránt

Ross Chastain érdeklődik az IndyCar iránt
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaMár január óta hivatalosnak tekinthető, hogy Kyle Larson 2024-ben nekivág az Indianapolis 500-nak a McLaren színeiben. Autója társtulajdonosa pedig nem más lesz, mint jelenlegi NASCAR Cup-os munkaadója, a Hendrick Motorsports.

Néhány nappal ezelőtt ráadásul az is kiderült, hogy a megállapodás 2025-öt is magában foglalja, tehát jelen állás szerint a kaliforniai klasszis zsinórban kétszer fogja tiszteletét tenni az amerikai open-wheel koronaékszerén.

A NASCAR mezőnyében azonban nem ő az egyetlen, aki érdeklődik a széria iránt.

A RACER magazin szúrta ki Conor Daly egyik friss nyilatkozatát, amiben az Ed Carpenter Racing pilótája – aki a The Money Team Racinggel múlt hónapban kvalifikálta magát a Daytona 500-ra is – felfedte, hogy már diskurált az IndyCarról Ross Chastainnel.

Ezt maga a Trackhouse Racing üdvöskéje is megerősítette.

„Határozottan komoly beszélgetés volt” – mondta a 29 éves pilóta.

„A Cup-szimulátorunk közvetlenül az IndyCar Chevy-szimje mellett van, így heti rendszerességgel összefutok az ottani srácokkal és már volt is néhány őszinte kérdésem hozzájuk. Még azt sem tudtam, hogy hol kezdjem, miről érdeklődjek! [Daly] sok tanácsot adott, amelyek közül volt ami eltántorított, de akadtak olyanok is, amelyek elgondolkodtattak, hogy talán egy nap megvalósítható lehet.”

Chastain ugyanakkor leszögezte, hogy jelenleg számára a Cup az elsődleges és nem szeretné, ha más tevékenység elterelné a figyelmét erről. Ugyanakkor azt sem rejtette véka alá, hogy nagyon szívesen kilépne a komfortzónájából.

Erre pedig lehet, hogy pont jelenlegi munkaadójával nyílhat esélye.

A Trackhouse célja nem titkoltan az, hogy egy valóságos birodalmat építsen ki. A csapat társtulajdonosa, Justin Marks pedig már többször is elhintette, hogy érdeklődnek egy majdani Indy 500-projekt iránt.

„Justin Marksszal és a Trackhouse-zal sosem tudhatod!” – nevetett Chastain.

„Én nyitott lennék rá. Terveim viszont nincsenek, csak őszinte kérdéseim.”

És, hogy mi volt az, ami Daly válaszai közül a legjobban lelombozta?

‘Melon man’ ezt is felfedte:

„Az üzleti oldal.”