„Nagyon sajnálom Romaint” – McLaughlin bocsánatot kért Grosjeantól

“Nagyon sajnálom Romaint” – McLaughlin bocsánatot kért Grosjeantól
credit: Andretti AutosportA 71. körig tartott az IndyCar végtelenül kaotikus, szezonnyitó versenye Romain Grosjean számára.

Az Andretti Autosport pilótája a győzelemért harcolt St. Petersburg utcáin Scott McLaughlinnal, amikor elérkeztek az utolsó kiállások.

Kerékcseréje után a Team Penske-s minden erejével azon volt, hogy Grosjean elé érkezzen ki, ez pedig sikerült is neki. Hideg abroncsain azonban nem tudott kellőképpen védekezni a franciával szemben, ami odáig vezetett, hogy végül mindketten a gumifalban végezték.

McLaughlin folytatni tudta, a pole-ból indult kollégája viszont innentől már csak néző lett.

Érthető módon Grosjean rendkívül csalódott volt a kiesése után.

„Az történt, amit a tévében is láthattak, nem akarom túlzottan részletezni” – nyilatkozta az NBC-nek közvetlenül az eset után.

„Nagyon kibrándító és remélhetőleg hozni fognak szabályokat az ilyen helyzetekre. Igazán gyors autónk volt, a csapat pedig elképesztő munkát végzett.”

Arra a kérdésre, hogy továbbra is tiszteli-e McLaughlint, így válaszolt:

„Még mindig értékelem azt, amit elért. Idejött a Supercarsból és rendkívüli munkát végez. Amit viszont ma láttunk az nem versenyzés volt.”

Az incidens rosszul érintette McLaughlint.

„Mindenekelőtt nagyon sajnálom Romaint” – mondta az új-zélandi a leintés után.

„Ő nagyon jó barátom és mindketten a győzelemért harcoltunk. Nagy hibát követtem el. Túlságosan is erőltettem a hideg abroncsokon, miközben nem volt annyi tapadásom, mint korábban a [lágy keverékű] zöldeken. Sajnos összeértünk és ütköztünk.

Én nem így szoktam versenyezni. Úgy érzem, hogy sok jó csatát vívtam ma nagyon jó pilótákkal. Őszintén sajnálom az egészet a csapatom miatt. Az üzemanyaggazdálkodós stratégia jó volt, én viszont egyszerűen elszúrtam. Előfordul az ilyesmi, vannak jó és rossz napok. Bocsánatot kell kérnem Romaintől.”

A malőr ellenére McLaughlin végül a 13. helyen zárta a versenyt, egy kör hátrányban.

„A saját hibáimra összpontosítok. Ennél jobbnak kell lennem és okosabb döntéseket hoznom. A győzelemért akartunk menni és én akkor úgy éreztem, hogy van is erre esélyünk, ha eléje érek ki a pályára…. Elnézés kérek mindenkitől, megígérem, hogy többé nem fogok így vezetni. Nagyon csalódott vagyok. Befejeztük a versenyt, én pedig meg fogom beszélni az egészet Romainnel.”

Így is történt.

A leintés után McLaughlin és Grosjean végül igazi sportemberekhez méltóan tisztázta a dolgot.KAPCSOLÓDÓ: Ericsson-győzelem és brutális balesetek az IndyCar szezonnyitóján