NASCAR: Logano indul a pole-ból Vegasban, Reddick újabb pofont kapott

NASCAR: Logano indul a pole-ból Vegasban, Reddick újabb pofont kapott
credit: Meg Oliphant/Getty Images/NASCAR MediaA NASCAR Cup kétszeres, egyben regnáló bajnoka kezdheti meg az élről a NASCAR Cup Series vasárnapi Pennzoil 400-át.

Joey Logano a kvalifikáció utolsó, top 10-es szakaszában 29.024 másodpercet sajtolt ki 22-es számú Fordjából, aminek révén karrierje huszonhetedik főkategóriás pole-ját ünnepelhette.

A futamnak otthont adó Las Vegas Motor Speedwayen már négy győzelemmel bíró versenyző a Hendrick Motorsports-os William Byronnal osztozik az első soron.

Mögöttük a Ryan Blaney (Team Penske) – Ty Gibbs (Joe Gibbs Racing) várhatja a rajtot, míg a harmadik sort a két Kyle, név szerint Busch (Richard Childress Racing) és Larson (Hendrick Motorsports) teszi teljessé.

Az HMS 9-es számú Chevyjében a sérült Chase Elliottot helyettesítő Josh Berry csak a harminckettedik lett. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy a versenyző csak az időmérőt közvetlenül megelőzött edzésen vezette először a Next Gent.

Tovább folytatódott a vesszőfutása Tyler Reddicknek.

A 23XI Racing pilótája az eddigi mindkét pontozásos futamon balesetbe keveredett és kiesett, így összetettben csak a kiábrándító 38. helyen jegyzik. A mostani kvalifikáción pedig részt sem tudott venni motorhiba miatt.

Szintén nem tett meg mért kört a Wood Brother Racing-es Harrison Burton, aki az edzésen kötött szoros barátságot a fallal, miután pont az ő #21 Fordja alatt csapódott fel egy – a Truck, vagy az Xfinity Series egyik autójáról származó – anyacsavar.

Az így keletkezett sérülés következtében a hűtőfolyadék kifolyt egyenesen a kerekekre, a 22 éves észak-karolinai pedig képtelen volt érdemben korrigálni.

Szerencsére nem sérült meg, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy szükség lesz-e a tartalékgépre.

A Live Fast Motorsports társtulajdonosa, egyben versenyzője, BJ McLeod szintén csak nézőként volt jelen, köszönhetően a váltó meghibásodásának.

A Pennzoil 400 magyar idő szerint 21:49-kor kapja meg a zöld zászlót.