NASCAR: Kyle Busch nyerte saját triplafordulója első futamát Las Vegasban

NASCAR: Kyle Busch nyerte saját triplafordulója első futamát Las Vegasban
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR MediaAz előzetes várakozásoknak megfelelően Kyle Busch győzelmét hozta a NASCAR Truck Series magyar idő szerint szombat hajnali futama a Las Vegas Motor Speedwayen.

A saját csapatának, a Kyle Busch Motorsportsnak vezető szupersztár a verseny 134 köréből 84-et töltött az élen, beleértve a legfontosabb utolsót is.

A befutó pillanatában 4.981 másodpercet vert a másodikként célba ért regnáló bajnok Zane Smith-re.

Ezzel a 37 éves pilóta a 63. diadalát aratta a harmadosztályban, ebből pedig a negyediket a hazai pályáján.

Ünnepelni viszont nincs ideje, hiszen ezen a hétvégén mindhárom nemzeti szériába nevezett, így szombaton vár rá az Xfinity Series, vasárnap pedig főállása, a Cup.

Top 5-ös eredménnyel zárt még Ben Rhodes, Corey Heim és Ty Majeski is.

A legjobb újonc a McAnally-Hilgemann Racingnek vezető Jake Garcia lett a tizedik pozícióban. A georgiai pilóta nem vett részt a szezonnyitó daytonai futamon, miután a NASCAR szabályai szerint másfél mérföldesnél hosszabb pályán csak 18 éven felüliek indulhatnak.

Nos, mostantól már ez sem lesz gond számára, lévén pont a vegasi viadal napján érte el ezt az életkort.

Nem mindenkinek volt viszont jó versenye.

A ThorSport Racingnek vezető Hailie Deegan nagy reményekkel várta a futamot, különösen azután, hogy a kvalifikáción sikerült megszereznie az ötödik rajthelyet. Végül azonban a második szakaszban összeütközött John Hunter Nemechekkel. A TRICON Garage színeiben nevezett észak-karolinai folytatni tudta, Deegan viszont végképp kiállni kényszerült.

Így a 21 éves versenyzőnő az idei szezon eddigi mindkét futamát zárta DNF-fel, ami finoman szólva sem az a kezdés, amiben még a szezon elején reménykedett új csapatánál.

Mindenkinél érzelmese volt ez a verseny Max Gutierrez számára.

Az AM Racing mexikói pilótája most először hajtott pályára a január végén történt, tragikus közlekedési baleset óta, amiben ő megsérült, 17 esztendős – szintén versenyző – öccse pedig életét vesztett.

A 20 éves tehetség a 21. pozícióban vitte haza autóját.