NASCAR: A sérült Chase Elliott határozatlan ideig nem versenyezhet

VAZLLAT
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR Media

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Hendrick Motorsports szombaton Chase Elliott pénteki balesete kapcsán.

Mint arról az USAracing beszámolt, a 2020-as NASCAR Cup-bajnok Coloradóban, snowboardozás közben szenvedett lábsérülést.

Helyét a most vasárnapi, vegasi futamon Josh Berry veszi át, aki ezt megelőzően még sosem vezette a Next Gen autót.

A Las Vegas Motor Speedwayen rendezett eseményen az HMS ügyvezető igazgatója, Jeff Andrews elmondta, hogy Elliott a bal sípcsontját törte el és múlt éjjel egy háromórás, sikeres végkimenetelű operáción esett át.

Várhatóan már ma elhagyhatja a kórházat, azt viszont nem tudni, hogy mikor lesz képes visszatérni a volán mögé.

A 27 éves georgiait rengeteg kritika érte az incidens után, mondván felelőtlenség volt a részéről alig 24 órával a versenyhétvége kezdete előtt olyan veszélyes tevékenységet folytatnia, mint a snowboard.

Andrews ugyanakkor leszögezte, hogy Elliott tapasztalt hódeszkásnak számít és a csapat szerencsétlen balesetként tekint a történtekre. Még maga Rick Hendrick sem neheztel rá, mondván a pilótáknak is élniük kell az életüket.

A gárda máris kérvényezte a NASCAR-tól a különleges engedélyt annak érdekében, hogy a szezon későbbi részében Elliott harcban maradhasson a bajnoki címért.

A szabályok szerint csak azok a versenyzők vehetnek rész a playoffban, akik legalább egy győzelemmel és/vagy elegendő ponttal rendelkeznek hozzá, továbbá az alapszakasz összes kvalifikációjának nekivágnak.

A tavalyi idénnyel bezárólag még az össztett top 30-ban is benne kellett lenni ehhez, de ezt a kitételt a NASCAR 2023-ban eltörölte.

A szervezet szokás szerint megadja ezt a lehetőséget a futamokat kihagyni kényszerülő versenyzőiknek.

2015-ben Kyle Busch szenvedett kettős lábtörést az Xfinity Series daytonai nyitányán, aminek következtében csak májusban csatlakozhatott a Cup mezőnyéhez.

Az alapszakasz során négy győzelmet szerzett és végül behúzta a bajnoki címet is.

A sztoriról ebben a cikkben lehet bővebben olvasni: