IndyCar: Grosjean szerezte meg a pole-t St. Petersburgben, Kirkwood autót tört

IndyCar: Grosjean szerezte meg a pole-t St. Petersburgben, Kirkwood autót tört
credit: Penske Entertainment/Chris OwensEgyik szeme sírt, a másik viszont nevetett az Andretti Autosportnak a szezonnyitó GP of St. Petersburg kvalifikációján.

A mindent eldöntő, harmadik szegmens legjobbja Romain Grosjean lett, aki 59.5532 másodperc alatt száguldott végig a floridai utcai pályán, bezsebelve ezzel IndyCar-karrierje második pole-ját, ebből a legelsőt Andrettiék #28 Dallara-Hondájával.

Ezzel együtt azt is elmondhatja magáról, hogy ő szállította le a csapat kereken 50. rajtelsőségét a szériában.

A francia pilóta 0.4155-tel verte meg csapattársát, Colton Hertát, akinek így be kellett érnie a második hellyel.

A harmadik pozíciót Pato O’Ward húzta be az Arrow McLaren színeiben, míg negyedikként a Chip Ganassi Racinget szolgáló Marcus Ericsson zárt.

Pocsék Fast Sixet tudhatott viszont magáénak a tavalyi St. Pete-i győztes Scott McLaughlin, miután gyors körén kicsúszott a Team Penske 3-as Dallara-Chevyjével.

Nála is rosszabbul járt azonban az Andrettiék színeiben legelső versenyhétvégéjét teljesítő Kyle Kirkwood, akinek az utolsó szakaszban sikerült egyenesen össze is törnie az autóját.

Szerencsére a floridai ifjonc sértetlenül megúszta a balesetet, a gárdára viszont komoly munka vár annak érdekében, hogy a vasárnapi futamra pályaképes állapotba hozzák a gépet.