NASCAR: Logano akkorát csalódott példaképében, hogy örökre megváltozott az élete

NASCAR: Logano akkorát csalódott példaképében, hogy örökre megváltozott az élete
credit: Meg Oliphant/Getty Images/NASCAR Media

NASCAR: Logano akkorát csalódott példaképében, hogy örökre megváltozott az élete


Joey Logano a versenypályán nem arról híres, hogy barátságokat köt. Azon kívül viszont a rajongók az egyik legkedvesebb pilótaként tekintenek rá, aki mindig szakít időt közös fotókra, autogramra, vagy akár egy kis beszélgetésre. Különösképpen, ha gyerekekről van szó.

A kétszeres, egyben regnáló Cup-bajnok a minap a SiriusXM NASCAR Radio vendégeként elárulta, hogy mi is áll a közvetlen magatartása hátterében.

„Gyerekkoromban néhány alkalommal alkalmam nyílt összefutni a hőseimmel” – mondta a Team Penske pilótája.

„Találkoztam Jeff Gordonnal és akkor úgy éreztem, hogy ez volt a legmenőbb dolog a világon. Akadt viszont egy másik versenyző, akinek óriási rajongója voltam, de még annyira sem méltatott, hogy egyáltalán köszönjön. Egyszerűen csak elsétált mellettem.

Nyolcéves voltam és ez annyira feldühített, hogy az összes vele kapcsolatos dolgomat kidobtam a kukába. Örökre beleégett az agyamba ez az élmény, megváltoztatta az életemet. Azóta valahányszor meglátok egy gyereket, mindig megállok, még akkor is, ha már késésben vagyok, mert tudom, hogy milyen sokat jelenthet ez neki.”

Az adás során Logano végül kibökte, hogy ki is volt a szóban forgó, őt figyelmen kívül hagyó sztár.

„Tony Stewart rajongója voltam. Oké, szóval Tony volt. Nem azt mondom, hogy ő nem kedves a szurkolóival…

Akkor Atlantában a garázsoktól ballagott a lakóbuszához. Lehet, hogy nem alakult jól számára az edzés, mert mérgesnek tűnt. Én viszont ott voltam Tony Stewart-os cuccba öltözve, rendkívül izgatottan és nagyon szerettem volna találkozni vele. Odaszaladtam hozzá, hogy autogramot kérjek, de ő csak ment tovább, mintha ott se lettem volna.”

Ironikus módon pont Logano lett az, aki 2009-ben Stewartot váltotta a Joe Gibbs Racingnél.

Azóta túlvannak néhány balhén a pályán, de összességében baráti viszonyt ápolnak.