Nem vette észre a NASCAR, hogy egy macska rohangál a pályán – Csúnya vége lett

Nem vette észre a NASCAR, hogy egy macska rohangál a pályán – Csúnya vége lett

Nem vette észre a NASCAR, hogy egy macska rohangál a pályán – Csúnya vége lett


Tragikus idők járnak manapság a kisállatokra a NASCAR-ban.

A Daytona 500 után közvetlenüll elhunyt az autósport leghíresebb cicájaként számon tartott Mr. Tickles.

AJ Allmendinger szemetesből mentett, később valódi sztárrá vált – saját bevallása szerint gyermekeként szeretett – kedvence hét és fél évesen, egyik pillanatról a másikra kelt át a szivárványhídon.

A következő vasárnap pedig, a Cup Series fontanai fordulóján egy másik négylábú vesztette életét.

A macska verseny közben rohant be a pályára, az illetékesek azonban nem vették észre a jelenlétét, noha az ilyesmit potenciálisan életveszélyes szituációként tartják számon nem csak magára az állatra, de a mezőny tagjaira nézve is.

Az esetről a televíziós közvetítés során sem esett szó, később viszont a FOX megosztott egy fotót, amelyen a fekete cica Ross Chastain autója előtt szalad át.

A képet azonban törölték, miután a közösségi médiában elterjedt, hogy valaki sajnos el is ütötte. Ekkorra viszont már számos felhasználó letöltötte.

Az elszánt nyomozásba kezdett rajongók eleinte Ryan Blaneyre gyanakodtak, mivel 12-es számú Fordján egy vörös színű pacát lehetett látni. Kiderült azonban, hogy az nem vér volt, hanem festékfolt, amit egy fallal való találkozása során gyűjtött be.

A macska tetemét csak a szakasz vége utáni sárga zászló alatt gyűjtötték be.

A NASCAR mindezidáig egy szóval sem kommentálta a történteket. Ezzel együtt pedig arra sem adtak magyarázatot, hogy miért nem küldték be a pace cart még akkor sem, amikor már az állat élettelen teste hevert a pályán, biztonsági szempontból szintén komoly kockázatot jelentve.

Nyugodj békében, kiscica.