Kyle Larson a 2025-ös Indy 500-ra is nevez a McLarennel

Larson már idén tesztelhet a McLarennek és indul a 2025-ös Indy 500-on isMég januárban vált hivatalossá, hogy Kyle Larson jövőre megkísérli kvalifikálni magát az Indianapolis 500-ra, méghozzá a McLaren színeiben.

A kaliforniai pilóta nem egyedül debütál a legendás viadalon, hiszen az általa vezetendő Dallara-Chevy társtulajdonosa az őt a NASCAR Cupban is alkalmazó Hendrick Motorsports lesz, főszponzoraként pedig a HendrickCars.com-ot jegyzik majd.

A megállapodás révén ráadásul Larson lesz az ötödik versenyző a történelemben, aki nekivág a nagy duplázásnak, vagyis megpróbálja teljesíteni – és megnyerni – a legendás ötszáz mérföldes viadalt, majd a néhány órával később kezdődő Coca-Cola 600-at is.

Az előzetes hírek még úgy szóltak, hogy a 2021-es Cup-bajnok csak erre az futamra érkezik az IndyCarba, a legfrissebb infók szerint viszont többről van szó.

Az Associated Press motorsport-riportere, Jenna Fryer a minap arról számolt be, hogy Larson és Hendrickék szerződése a McLarennel valójában két évre szól. Ez azt jelenti, hogy az autósport egyik legsokoldalúbb tehetségeként számon tartott pilóta a 2025-ös, 109. Indy 500-ra is nevez, ezáltal zsinórban kétszer megejtve a dupla műszakot.

Ráadásul ha minden jól alakul, akkor már idén tesztelni fogja leendő munkaeszközét, egyúttal pedig igyekszik letudni a futamon való részvételhez nélkülözhetetlen újoncvizsgát, a három fázisból álló Rookie Orientation Programot.

„Nagyon izgatott vagyok az Indy 500 miatt” – mondta Larson Corey LaJoie podcastjének vendégeként.

„Őszintén szólva örülök annak, hogy csak jövőre fogok belevágni és nem most, mert május már nincs olyan messze. Nem tudnék megfelelően felkészülni rá, ha ebben az évben kellene csinálnom. Idén mindent megteszek azért, hogy annyit tanuljak az IndyCarról, amennyit csak tudok és biztosan lesz néhány tesztnapom is.

Remélem ott lehetek minél több csapatmegbeszélésen a McLarennél, hogy lássam miként dolgoznak. Találkozni akarok a versenyzőkkel is. Alexander Rossival nőttem fel, szóval őt jól ismerem. Pár hete pedig már összefutottam Felix Rosenqvisttel is a Chevy szimulátorában. Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb információt szerezzem meg.”