NASCAR: Rekordméretű balesettel és történelmi Busch-győzelemmel búcsúzott Fontana

NASCAR: Rekordméretű balesettel és történelmi Busch-győzelemmel búcsúzott Fontana



Méltó módon búcsúzott el az Auto Club Speedway kétmérföldes ováljától a NASCAR Cup Series.

A radikális mértékű átalakítás elé néző, kétmérföldes vonalvezetés utolsó, királykategóriás győzelmét Kyle Busch szerezte meg, aki ezzel a 61. diadalát is ünnepelhette a szériában.

A kétszeres bajnok ráadásul történelmet is írt, hiszen megdöntötte Richard Petty rekordját, aki pályafutása során zsinórban tizennyolc olyan szezont teljesített, amelyek alatt minimum egyszer ellátogatott a victoy lane-re.

Busch viszont jelen sikere révén immár a tizenkilencedik futamgyőzelemmel bíró idényét kezdte meg.

Ezen a fegyvetényhez már az egy héttel korábbi Daytona 500-on is karnyújtásnyira került, végül azonban egy baleset megfosztotta ettől.

„Nincs annál nagyobb jutalom, mint amikor a victory lane-re kerülsz” – nyilatkozta a FOX Sportsnak a 37 éves klasszis, aki egyúttal rögtön a második futamán győzelemmel hálálta meg a Richard Childress Racing belé fektetett bizalmát.

„Ez hatalmas! Soha, egy pillanatig sem kételkedtem magamban. Az ember olykor lehangolódik és eltöpreng azon, hogy mi is történik körülötte. Ilyenkor egy másik helyzetbe hozod magad.

Nem tudom eléggé megköszönni Richardnak, Judynak [a Childress-házaspár] és Austinnak [Dillon], hogy megkerestek. Fantasztikus érzés, hogy győzelemmel ajándékozhattam meg a srácokat.”

A Joe Gibbs Racingnél tizennyolc szezont eltöltött, végül azonban szponzorációs okok miatt távozott Busch először nyert futamot a Chevrolet színeiben a 2007-es bristoli forduló óta.

Külön ki kell emelni továbbá, hogy neki köszönhetően először tudott Cup-győzelmet szerezni egy Lucas Oil által szponzorált autó.

Másodikként Chase Elliott (Hendrick Motorsports) zárt, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét az első két szakaszt egyaránt megnyert Ross Chastain kaparintotta meg a Trackhouse Racing színeiben.

Top 5-ös eredményt hozott még a TR másik pilótája, Daniel Suarez, valamint az év végén visszavonuló Kevin Harvick a Stewart-Haas Racinggel.

Nem mindenki számára volt viszont pozitív előjelű a verseny.

Kyle Larson napja már a 12. körben megpecsételődött, amikor elektronikai hiba miatt rendkívüli pitkiállást kellett eszközölnie.

Bár később vissza tudott térni a mezőnybe, a hátránya viszont 15 kör lett, amihez hozzáadódott még plusz egy büntetésből is, mivel az előre kiírt competition caution előtt eszközöltek tankolást.

Lemaradásából végül egy kört tudott ledolgozni, a kiesések miatt azonban el tudta csípni a 29. helyet.




A legbizarrabb jelenetre a második szakaszban elrendelt restart előtt másodpercekkel került sor.

A pace car kihajtása után az élen álló Joey Logano meglehetősen lassan kezdte diktálni a tempót, ami végül egy tömegkarambolhoz vezetett, nem kevesebb, mint tíz autót magával rántva.

Ezzel az Auto Club Speedway történetének valaha volt legnagyobb létszámú balesetét is prezentálták.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, négy pilótának – Aric Almirola, Tyler Reddick, Christopher Bell és Ryan Preece – azonban a futam végét jelentette.

Az incidensért később Bell a rossz látási viszonyokat hibáztatta:

„Nem lehetett látni, hogy mi zajlik. Csak mentem előre és az előttem lévő hirtelen lelassított, ekkor én beletapostam a fékbe, a többiek pedig egyszerűen belémjöttek.”

A Cup következő bevetésére március 5-én, a Las Vegas Motor Speedwayen kerül sor.