Larson: Busch emlékeztette a világot arra, hogy ő minden idők egyik legjobb autóversenyzője

Larson: Busch emlékeztette a világot arra, hogy ő minden idők egyik legjobb autóversenyzője
credit: Logan Riely/Getty Images/NASCAR MediaAz ellenfelek is fejet hajtottak Kyle Busch múlt vasárnapi, fontanai győzelme előtt.

A kétszeres NASCAR Cup-bajnok rögtön a Richard Childress Racinggel teljesített második, éles versenyén győzelemmel hálálta meg a belé vetett bizalmat.

„Nem is lehetnék boldogabb Kyle Busch miatt” – írta Twitteren Kyle Larson.

„Ez a srác minden idők egyik legjobb autóversenyzője és ez mindig így is fog maradni. Örülök, hogy mindössze két versenybe telt neki, hogy emlékeztesse erre a világot.”

A Larsonhoz hasonlóan a Hendrick Motorsportsot szolgáló Chase Elliott – aki másodikként ért célba a futamon – szintén nem fukarkodott az elismerő szavakban:

„Gratulálok Kyle-nak. Ahogyan távozott [a JGR-től], majd visszatért és így elvégezte a munkát… Ezt nagyon menőnek tartom. Ő mindig is nagyon rendes volt velem, ezért örülök a sikerének.

Kyle Busch nagyon jó. Harcban volt a győzelemért a Clashen, a duelen és a Daytona 500-on is. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy bárki is meglepődik ezen [a fontanai győzelmén]. A srác fantasztikus, az egyik legjobb versenyző, ez pedig nem változik meg egy éjszaka alatt. Szóval engem nem lepett meg. Ha valakit mégis, akkor sürgősen gondolja át, hogy mennyit is tud a NASCAR-ról.”

A verseny utáni sajtótájékoztatón is felmerült a téma, miszerint maga Busch számított-e arra, hogy ennyire hamar nyerni tud az RCR-rel.

„Az igazat megvallva nem” – válaszolta.

„Úgy éreztem, hogy lesz egy kis tanulási, növekedési folyamat. A másik oldalról nézve viszont ott voltak a korábbi eredményeik és azt a siker, amit tavaly Austinnal elértek. Itt, az Auto Club Speedwayen második volt, ahogyan Tyler Reddick is szupergyors volt egész évben.

Nem tudom eleget ismételni azt, hogy Austin felhívott telefonon, majd Richard és Judy megadta nekem a lehetőséget, hogy itt lehessek a csapatuknál és győzelmekért versenyezzek.”