NASCAR: Még nem tudja, milyen súlyos a sérülése, de ennek ellenére vállalja a versenyzést Daniel Hemric

NASCAR: Még nem tudja, milyen súlyos a sérülése, de ennek ellenére vállalja a versenyzést Daniel Hemric
credit: Penske Entertainment/James BlackEnyhén szólva sem fogadták optimális körülmények a NASCAR Cup és Xfinity Series mezőnyeit szombaton, az Auto Club Speedwayen.

A Dél-Kaliforniában rendkívül szokatlan, esővel és hóval vegyített időjárás miatt végül az egész napi programot törölni kellett, így a nemzeti másodosztály futama vasárnap, rögtön a királykategória leintése után kapja meg a zöld jelzést.

Akadt azonban a pályán egy versenyző, aki még egy extra nehézséggel is kénytelen szembenézni.

Az Xfinity 2021-es bajnoka, Daniel Hemric mankókra támaszkodva jelent meg a paddockban, sérülése ellenére azonban esze ágában sem volt partvonalra állni.

A délelőtt folyamán a NASCAR tisztviselőinek árgus tekintete előtt kellett bizonyítania, hogy biztonságosan, az előírt időn belül el tudja hagyni autóját, amit szerencsére sikerült teljesítenie.

Végül pályára is volt alkalma hajtani, miután a versenyirányítás tett egy kísérletet a futam elindítására. Az eső viszont még a zöld zászló belengetése előtt újra rákezdett, visszaparancsolva a mezőnyt a pitlane-re, egyúttal végképp megpecsételve a nap sorsát.

A kényszerszünet alatt Hemric a FOX riporterének rendelkezésére állt és választ adott arra a kérdésre is, ami a rajongókat legjobban foglalkoztatta:

Mégis mi történt vele?

„Hogy őszinte legyek, hosszú múltam térdsérülések terén” – magyarázta a Kaulig Racing pilótája.

„Az elmúlt 8-10 évben, mióta a NASCAR-ban vagyok szerencsém volt. Most viszont kifogytam a mázliból… Edzés közben rosszul helyeztem el a lábamat és a térdem összecsuklott.

Csütörtökön történt, pénteken pedig már repülőre ültem, hogy ideérjek. MRI-re sem tudok elmenni egészen addig, amíg haza nem megyek Észak-Karolinába, remélhetőleg úgy hétfőn, vagy kedden. Fogalmam sincs, hogy milyen mértékű a sérülésem.”

Hemric elmondta, hogy a csapat és a szervezet mindenben igyekszik őt segíteni.

„A NASCAR és a Kaulig folyamatosan együtt dolgozott velem. Már csütörtök éjjel arról beszéltünk Facetime-on, hogy miként tudnák kényelmesebbé tenni az autómat. A felvezető körökön jól éreztem magam. Mint minden versenyző, én is igyekszem alkalmazkodni és csak a futamra koncentrálni. A legrosszabb forgatókönyv, ha a sérülésemen kezdek gondolkodni.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy