Az F1 horribilis mértékben emelné a belépési díjat – Újabb offenzíva Andrettiék ellen?

Az F1 horribilis mértékben emelné a belépési díjat – Újabb offenzíva Andrettiék ellen?
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz Andretti Global továbbra is lázasan dolgozik azon, hogy pár éven belül ott lehessenek a Forma-1 rajtrácsán.

Összebútoroztak a General Motorsszal, aminek révén a Cadillac-márka égisze alatt versenyeznének, továbbá megkezdték új csúcskategóriás főhadiszállásuk kiépítését is, aminek költsége ironikus módon ugyanúgy 200 millió dollár, mint az F1-es belépési díj.

Legalábbis jelenleg.

A Motorsport belső forrásokra hivatkozva ugyanis most arról számolt be, hogy a rivális alakulatok a csatlakozáshoz nélkülözhetetlen pénzösszeg radikálisan megemelését szorgalmazzák.

Konkrét összegről nincs szó, a hírek szerint viszont minimum 600 millióra akarják feltornászni.

Ha ez a javaslat elfogadásra kerül, akkor az komoly hatással lehet Michael Andrettiék terveire.

Másik opcióként még ott lehet számukra egy már meglévő gárda felvásárlása, amit eredetileg is terveztek még 2021-ben a Sauber Motorsportscal folytatott – végül kútba esett – tárgyalások során.

Az egyik kínálkozó lehetőség most az Alpha Tauri lehet, amelyet Andretti már tavaly megkörnyékezett, de akkor elutasították az érdeklődését.

A legutóbbi információk szerint azonban könnyen előfordulhat, hogy a Red Bull végül tényleg megválik a B-csapatától. Bár ennek ára minden valószínűség szerint meghaladná a 600 milliót, ugyanakkor az új tulajdonos kvázi „kulcsra készen” juthatna hozzá, ami jóval könnyebb helyzetbe hozná, mintha egy vadonatúj gárdával érkezne.

Persze még az eladási szándék biztossá válása esetén sem dőlhetne hátra Andretti, hiszen rajta kívül legalább két másik jelentkező van rá a milliárdos indiai tőkével bíró Mumbai Racing, valamint a betétkategóriákból ismert Hitech GP képében.

Jelen állás szerint utóbbinak lehet a legnagyobb esélye, hiszen eleve kapcsolatban állnak a Red Bullal már több juniorjuknak is lehetőséget adva.