IndyCar: Idén már oválon is bevetik a lágyabb keverékű abroncsokat

IndyCar: Idén már oválon is bevetik a lágyabb keverékű abroncsokat
credit: Penske Entertainment/Chris OwensEgészen mostanáig csak az épített és utcai pályákon használta az IndyCar a Firestone piros jelölésű abroncsait.

Az idei szezonban viszont ez változni fog és a lágyabb keverékű gumik oválpályán is átesnek a tűzkeresztségen.

A történelmi eseménynek az augusztus 27-ei, World Wide Technology Racewayen (Gateway) rendezendő Bommarito Automotive Group 500 ad otthont.

A nagyobb tempót hozó, ámde gyorsabban kopó gumiktól a verseny izgalmainak fokozását remélik a stratégia megváltozása, valamint az előzések számának növekedése által.

A szabályok megegyeznek majd a jobbkanyarokat is tartalmazó vonalvezetéseken alkalmazottaknál. Ennek részeként a futam során minden autónak kötelező lesz használni legalább egy vadonatúj garnítura lágy abroncsot is a keményebb összetételű mellett.

A „piros” keverék egyébiránt a Champ Car World Series 2004-es, Long Beach-i fordulóján debütált, állandó résztvevővé pedig az ekkor már egységes IndyCar 2009-es idényében vált.

A széria emellett azt is bejelentette, hogy ettől az évtől már az összes utcai vonalvezetésen kiemelt szerepet kapnak a Firestone forradalmian új, környezetbarát gumijai is.

Erről bővebben ebben a cikkben lehet olvasni: