NASCAR: Bowmant bántja, hogy sokak szerint nem érdemli meg a győzelmeit

NASCAR: Bowmant bántja, hogy sokak szerint nem érdemli meg a győzelmeit
credit: NASCAR MediaAlex Bowman neve mellett jelenleg hét NASCAR Cup-győzelem szerepel.

Ezek többségét a versenyek legvégén kaparintotta meg, profitálva az előtte haladók hibáiból/problémáiból.

Tavaly márciusban, a Las Vegas-i futam után például Kyle Busch nem is rejtette véka alá gondolatait erről. Az akkor még a Joe Gibbs Racinget szolgált pilóta az edzésbalesete miatt csak a tartalékgéppel rajtolhatott el, ami már önmagában véve komoly fegyvertény volt.

A szóban forgó autó ugyanis egyáltalán nem volt versenyzésre kész állapotban, mivel azt csak a pótelemek/alkatrészek kedvéért rakták össze.

Buschnak ki kellett hagynia a kvalifikációt, a JGR azonban olyan jó munkát végzett a Toyota felkészítésével, hogy magán a futamon már a győzelemért harcolt.

Öt körrel a leintés előtt az élen is állt, ekkor viszont lengett a sárga zászlót.

A hosszabbítás előtt a Hendrick Motorsports úgy döntött, csak két kereket cserél le a járműveiken, ez a stratégiai húzás pedig végül Bowman győzelmét eredményezte.

A végül negyedikként zárt Busch erre így reagált:

„Ugyanaz a kibaszott srác, aki minden egyes kibaszott győzelmét mások betlije révén szerezte, most szerzett egy újabb kibaszott győzelmet, megint mások vereségéből profitálva. Baromság!”

A NASCAR rajongótáborának jelentősebb része egyetért vele és máig rendre felemlegetik az arizonai versenyző kapcsán, hogy mekkora szerepet is játszanak statisztikáiban kollégái fiaskói.

Bowman pedig egy pillanatig sem tagadja, hogy bántják őt ezek a hangok.

„Érdekes karrierem van, nemde?” – nyilatkozta a The Athleticnek.

„Egyenesen a győzelembe sétáltunk tavaly Poconón, amikor [az utolsó körben az élen állt] Kyle [Larson] defektet kapott. Nyilvánvaló, hogy képesek voltunk kihasználni néhány, a versenyek végén történt incidenst. Amikor viszont Kevin Harvick csinálta ugyanezt, akkor őt méltatták érte, ráragasztották a ‘The Closer’ becenevet és menőnek titulálták.

Ha viszont rólam van szó, akkor már azt mondják, hogy csak az ölembe hullott a győzelem… Valahányszor megnyerek egy futamot, rengetegen rögtön azzal jönnek, hogy valójában nem is érdemeltem meg.

Azok a trófeák viszont az én házamban vannak és még mindig Cup-győzelmek. Nincs mellettük semmilyen csillagozott megjegyzés. Szóval, nekem továbbra is sokat jelentenek.”