NASCAR: Hamlin válaszolt a Daytona 500-at nézhetetlennek minősítő rajongóknak

NASCAR: Hamlin megvédte a rajongók által nézhetetlennek minősített Daytona 500-at
credit: Adam Glanzman/Getty Images/NASCAR MediaTömegesen háborodtak fel az amerikai rajongók a NASCAR szezonnyitó Daytona 500-ának televíziós közvetítése láttán.

A versenyt sugárzó FOX összesen huszonhárom alkalommal vonult reklámra, aminek révén a nézők 78 kört mulasztottak el, ebből 58 zöld zászló alattit.

Ez azt jelentette, hogy a futam 29%-án csak hirdetéseket láthattak.

Nem meglepő módon a csalódott és dühös szurkolók elárasztották panaszaikkal a tévécsatorna, valamint a NASCAR közösségi profiljait, számos esetben konkrétan meleg éghajlatra küldve az illetékeseket.

A verseny korábbi háromszoros győztese azonban védelmébe vette a szervezetet és a FOX-ot is.

„Hadd mondjam el nektek kedves rajongók, hogy ez az, amiből kifizetik a számlákat” – közölte Denny Hamlin az ‘Actions Detrimental’ című podcastjében.

„Tudjátok, az összes partnerünk a Daytona 500-at akarja. Ez a legnézettebb verseny az évben, szóval abból a pénzből, amit ezen az eseményen a NASCAR-nak fizetnek egy rakás számla ki lesz egyenlítve. Ilyen egyszerű a képlet.”

A futam egyébként átlagosan 8,181 millió szempárt vonzott az USA-ban, ami 8%-os csökkenés a 2022-es évben hozott 8,868 milliónál.

Ennek ellenére is a hétvége legnézettebb műsora lett az országban.