NASCAR: Bowman állítja, hogy nincs nála antiszociálisabb ember a paddockban

Ez dobja fel a legjobban a NASCAR legintrovertáltabb versenyzőjét
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

Ez dobja fel a legjobban a NASCAR legintrovertáltabb versenyzőjét


Jól indult Alex Bowman számára a 2023-as Cup-szezon, lévén karrierje során immár harmadik alkalommal tudta megkaparintani a Daytona 500 pole-ját.

Magát a versenyt végül az ötödikként zárta, ami egyben az eddigi legjobb eredménye is lett a NASCAR koronaékszerén.

A 29 éves pilóta ráadásul pont a daytonai programsorozat előtt írta alá szerződéshosszabbítását a Hendrick Motorsports-cal, aminek köszönhetően 2026 végéig biztosan marad a gárda 48-as Chevyjének volánja mögött.

Nem meglepő, hogy az elmúlt napokban megszámlálhatatlan médiamegjelenése volt, noha munkájának ez a része enyhén szólva sem tartozik a kedvencei közé.

Bowman saját bevallása szerint is rendkívül introvertált, ebből adódóan pedig ki nem állhatja a reflektorfényt.

Erről a minap a The Athleticnek adott interjújában is szót ejtett.

A sportmagazin feltette neki a kérdést, hogy milyen tanácsot adna a beilleszekedéshez olyanoknak, akik karrierjük érdekében messzire költöznek családjuktól. Egyáltalán mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne váljanak otthonülővé?

„Pont egy antiszociális embert kérdeznek erről” – válaszolta Bowman.

„Valószínűleg én vagyok a leginkább magánakvaló fazon az egész paddockban. A legszociálisabb dolog, amit [a NASCAR mellett] csinálok az a Chili Bowl és a sprint car versenyzés. Ezeken kívül csak otthon vagyok, vagy elmegyek a csapat műhelyébe, de ennyi. Semmilyen szempontból sem vagyok társasági lény.”

A hétszeres Cup-futamgyőztes azt is elárulta, hogy a legtöbbször még az ételt és a bevásárlásait is házhoz rendeléssel oldja meg.

És, hogy mivel kapcsolódik ki ha rossz napja van?

„A kutyáimmal” – jelentette ki a közismerten hatalmas állatvédő Bowman.

„Ingyen megdobják a szerotonin-szintet! Őket nem érdekli, hogy miként szerepeltél a versenyen, vagy milyen volt az autód. Egyszerűen csak örülnek annak, hogy látnak.”