NASCAR: A friss Daytona 500 győztes csapattulajt elkeseríti, hogy Bubba Wallace nem neki versenyez

NASCAR: A friss Daytona 500 győztes csapattulajt elkeseríti, hogy Bubba Wallace nem neki versenyez
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR MediaRicky Stenhouse Jr.-nak köszönhetően fennállása első Daytona 500 diadalát ünnepelhette múlt vasárnap a JTG Daugherty Racing.

Ezen siker révén az egykori NBA-sztár Brad Daugherty a legendás viadal történetének legelső, afroamerikai győztes tulajdonosa lett.

Az üzletember a leintés után nem is mulaszotta el picit összeakasztani a bajszát Michael Jordannel, aki a 23XI Racinget birtokolja Denny Hamlinnel közösen.

A kosaraslegenda gárdája két teljes szezonos autóval van jelen a NASCAR Cup mezőnyében Bubba Wallace-szal és Tyler Reddickkel, erre a fordulóra pedig egy harmadikat is hadrendbe állítottak Travis Pastranával a volán mögött. Ironikus módon utóbbi pilóta szállította le a legjobb eredményüket a 11. hellyel, míg Wallace a 20. Reddick pedig a 39. lett.

Eközben az egyetlen Chevyvel nevezett JTG a victory lane-en ünnepelhetett, Daugherty azonban nem rejtette véka alá, hogy irigyli Bubbát Jordanéktől.

„Michael Jordan nélkül nem ülhetne afroamerikai versenyző győzelemre képes autóban” – nyilatkozta a FOX Sportsnak.

„Már 35 éve tekintek a NASCAR-ra úgy, mint az én sportom. Mindig is én voltam a fekete srác, aki megpróbált lehetőségeket teremteni. Képes is voltam a saját csapatomnál arra, hogy afroamerikai szakembereket vegyek fel.

Most már ha szétnéznek a pitben, akkor rengeteg színebőrűt láthatnak, márpedig ez a tendencia az én gárdámmal kezdődött el. Erre nagyon büszke vagyok. Meg is mondtam Michaelnek, hogy ennek mekkora jelentősége van. Én sosem lettem volna képes arra, hogy Bubba Wallace-t egy győzelemre esélyes autóba ültessem, mivel annyira kicsi csapat vagyunk. Ez máig elkeserít.”