Szomorú hír: Elhunyt a profi autósport leghíresebb macskája

Szomorú hír: Elhunyt a profi autósport leghíresebb macskája
credit: Tickles the Cat/Twitter

Szomorú hír: Elhunyt a profi autósport leghíresebb macskája


Hét és fél éves korában átkelt a szivárványhídon Mr. Tickles.

A hírt gazdája, a NASCAR Cup Seriesben versenyző AJ Allmendinger tudatta a közösségi médiában.

„Leírhatatlanul nehéz szívvel jelentjük be, hogy imádott kisbabánk, Mr. Tickles többé már nincs velünk.

Vasárnap éjjel, körülbelül tizenegy óra magasságában landoltunk Statesville-ben, Észak-Karolinában a Daytona 500 után és minden nagyszerű volt. Másodpercekkel később viszont hatalmas sokként ért bennünket, hogy láttuk, amint Mr. Tickles elkezd sántítani, majd szinte azonnal összeesett. Rohantunk vele az állatorvosi ügyeletre, de már nem tudtak rajta segíteni. Az orvos azt mondta, hogy valószínűleg egy vérrög okozhatta és nem szenvedett.

Egyetlen pillanat alatt az életünk a feje tetejére állt. Tickles annyira jó fiú volt ,egy csodálatos kis lény, a legjobb barátunk, útitársunk és az első gyermekünk. Rengeteg embert megérintett. Össze vagyunk törve és várjuk, hogy [a hamvai által] visszatérjen hozzánk, ahol már örökké pihenni fog.”

Arról a későbbiekben fognak tájékoztatást adni, hogy Mr. Tickles rajongói miként róhatják le tiszteletüket az emléke előtt.

A cicát még 2015 nyarán, egy szemeteskonténer alól mentette ki Allmendinger és felesége, Tara.

Tickles innentől fogva nem csak a családjuk tagja lett, de egyben a NASCAR közösségének meghatározó alakja is saját rajongótáborral, megkapva a profi autósport „első macskája” titulust.

Valamennyi versenyhétvégére és tesztre elkísérte AJ-t, akit sokan már csak úgy hívtak, hogy „Mr. Tickles apukája”.

A négylábú sztár történetéről tavaly, a macskák világnapja alkalmából az USAracingen is született egy cikk, amit ide kattintva lehet elolvasni.

Jó egerészést odafent, Mr. Tickles!