Együtt tér vissza a versenypályára Ken Block özvegye és 16 éves lánya

Együtt tér vissza a versenypályára Ken Block özvegye és 16 éves lánya
credit: Hoonigan

Együtt tér vissza a versenypályára Ken Block özvegye és 16 éves lánya


A Green APU American Rally Association soron következő fordulóján tér vissza a volán mögé Ken Block özvegye, Lucy, valamint lánya, Lia.

A március 17-18-án, Missouriban rendezendő versenyen a 16 éves tehetség már nem az elmúlt szezonban használt Ford Fiest Rally4-ral méreti meg magát, hanem egy hátsókerék-meghajtású Subaru BRZ-vel.

Ezzel szemben Lucy Block továbbra is hű marad a Ford Fiesta Rally3-hez.

A 100 Acre Wood az első bevetésük lesz Ken január másodikai, halálos hómobil-balesete óta.

„Boldogan erősítjük meg, hogy Lia és Lucy Block indul a márciusi 100 Acre Wood Rallyn” – közölte a Hoonigan Racing Division csapatmenedzsere, egyben a család jó barátja, Derek Dauncey.

„Mint mindenki tudja, Ken hétszer nyerte meg ezt a versenyt. Ez egy olyan esemény, ami mindannyiunk számára rendkívül különleges.”

Az év elején történtek után több kérdőjel is felmerült a jövő kapcsán.

Dauncey azonban leszögezte, hogy Ken halála semmit sem változtat a család versenyző tagjainak karrierjén. Sőt, csak még inkább elszántak.

„A másodperc egy tört részéig arra gondoltam: adjunk el mindent, befejeztük” – írta Instagramján Lucy.

„Hamarosan viszont emlékeztettem magamat arra, hogy mi egy nagy rally-család vagyunk és imádjuk a fákat, a kavicsos utakat és azt a kiterjedt famíliát, amit közösen létrehoztunk. Már el is készítettük a terveinket az ARA 2023-as szezonjára. Ken büszke lenne ránk, hogy folytatjuk. Még nincs letisztázva minden, de ki fogjuk találni és hamarosan találkozunk egy rallyn!”

Dauncey ismertetett is néhány fontos részletet az idei program kapcsán.

„Már a januári tragédia előtt végrehajtottunk pár változást a gárda felállásában. Ennek részeként eldőlt, hogy Lia új navigátort kap Rhianon Gelsomino személyében, aki tapasztalatával nagy segítségére lesz a további fejlődésében.

Lucy mellett pedig most már Ken korábbi navigátora, Alex Gelsomino fog ülni. Alex a csapatunk egyik alapító tagja, ezért nagyszerű, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk.”