NASCAR: „Máris beszólogatnak egymásnak” – Páholyból nézte végig Michael Jordan, hogy egy másik NBA-sztár nyeri meg a Daytona 500-at

Daytona 500: “Máris beszólogatnak egymásnak” – Páholyból nézte végig Michael Jordan, hogy egy másik NBA-sztár ünnepel a victory lane-en
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCAR MediaEgy kaotikus fináléban, a JTG Daugherty Racing diadalával ért véget a 65. Daytona 500.

A 47-es Chevyt vezető Ricky Stenhouse Jr. ráadásul nem csak a saját és egyben munkaadója legelső győzelmét aratta a legendás versenyen, de az előzetes számítások szerint kb. 3 millió dolláros pénzdíjat is bezsebelt, ami kétségkívül jól jön az egyautós kiscsapatnak.

A JTG mindemellett még történelmet is írt, hiszen Brad Daugherty személyében a D500 legelső, afromerikai győztes tulajdonosát is avatta.

A mezőnyben viszont rajta kívül akadt még egy másik, hozzá hasonlóan az NBA-ben hírnevet szerzett fekete sztár is régi „jó barátja”, a szintén csapattulajként jegyzett Michael Jordan személyében

A kettejük közti rivalizálás a leintés után vadonatúj szintet lépett.

A hatszoros bajnok élő legenda páholyából nézte végig, hogy a 23XI Racing mindhárom autója balesetekbe keveredik, Tyler Reddick ráadásul még csak be sem tudta fejezni a versenyt. Másik teljes szezonos pilótája, Bubba Wallace végül a 20. lett, legjobb eredményüket pedig a csak erre az egy futamra beugró Travis Pastrana hozta a 11. pozícióval.

Mindeközben a Cleveland Cavaliers egykori csillagának gárdája a victory lane-en ünnepelt, magasba emelve a NASCAR koronakékszerének trófeáját.

Daugherty pedig nem is mulasztotta el, hogy megkeresse a Chicago Bulls ikonját.

„Brad elmesélte nekem, hogy Micheal Jordannel máris beszólogatnak egymásnak” – nyilatkozta a verseny után a CNN-nek a JTG társtulajdonosa, Jodi Geschickter, aki egyébként Teresa Earnhardt után második női vezetőként nyerte meg a Daytona 500-at.

„Nem tudom, hogy pontosan miket mondtak, de abban biztos vagyok, hogy érdekes beszélgetés zajlott köztük.”