Kiállítási darab lesz Grosjean borzalmasan kiégett, bahreini autója (VIDEÓ+GALÉRIA)

Kiállítási darab lesz Grosjean borzalmasan kiégett, bahreini autója (VIDEÓ+GALÉRIA)Látványát tekintve a modern kori Forma-1 legborzalmasabb balesetének volt a szenvedő alanya Romain Grosjean 2020 novemberében.

A bahreini forduló első körében bekövetkezett infernót a francia pilóta csodával határos módon túlélte és mindössze csak a bal kezén lévő, égési sérülésekből visszamaradt hegek emlékeztetik őt a történtekre.

A tavalyi év óta már az Andretti Autosportot szolgáló IndyCar-versenyző nemrég kendőzetlenül őszinte interjút adott arról, hogy mennyire változtatta meg őt emberileg is a halálközeli élmény.

Elképesztő megmenekülését nagyban köszönhette a Haas F1 Team szóban forgó, VF-20 jelzésű autójának is, amelyet jövő hónapban bárki, testközelből megtekinthet.

A teljesen kiégett jármű maradványait a Madridban rendezendő, első hivatalos F1-tematikájú kiállítás keretein belül fogják az érdeklődők elé tárni.

„A kasztni még mindig egyben van, fent maradt a glória és eltekintve a keletkezett károktól, égéstől még mindig ugyanúgy egyben van, ahogyan kell” – mondta Grosjean.

„Szerintem ez mentette meg az életemet.”