NASCAR: Travis Pastrana elárulta, hogy miért kötött ki Michael Jordan csapatánál

NASCAR: Travis Pastrana elárulta, hogy miért kötött ki Michael Jordan csapatánál
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR MediaA 23XI Racing harmadik, részidős autójával vághat neki a 65. Daytona 500-nak Travis Pastrana.

A 39 éves fenegyerek már a szerdai, egykörös kvalifikáción kivívta a versenyen való indulás jogát, ami egyben karrierje legelső NASCAR Cup-bevetése is lesz.

Januári bejelentése óta azonban a rajongói többségét az foglalkoztatta, mégis hogyan keveredett a Michael Jordan és Denny Hamlin tulajdonában lévő csapatohoz?

Nos, Pastrana a Daytona International Speedwayen tartott sajtótájékoztatóján megadta erre a választ:

„Az ok, amiért a 23XI Toyotájában kötöttem ki nagyon egyszerű: ez volt az első csapat, amely miután megkerestük őket nem úgy reagáltak, hogy ‘Oké, csak hozd a pénzed’.

Ehelyett azt mondták: ‘Hiszünk abban, hogy segítségünkre lehetsz a győzelemért folytatott harcunkban. Minden adatot és a lehető legjobb autót adjuk neked. Azt akarjuk, hogy segíts nekünk a pályán és tedd meg a tőled telhetőt azért, hogy a 23XI az élmezőnyben legyen.’

Fantsztikus a lehetőség, hogy valami újat tanulhatok, miközben igyekszem rájönni arra, miként lehetek toyotás csapattársaim segítségére is. Alig várom a vasárnapot.”