NASCAR: Kurt Busch még mindig nincs jól és már beletörődött abba, hogy lehet soha többé nem versenyezhet

NASCAR: Kurt Busch még mindig nincs jól és már beletörődött abba, hogy lehet soha többé nem versenyezhet
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR MediaTöbb, mint fél évvel a teljes munkaidős karrierje végére pontot tevő balesete óta továbbra is lábadozik Kurt Busch.

A 2004-es NASCAR Cup bajnok a széria tavaly júliusi, poconói futamának kvalifikációján csapta falnak autóját, miközben épp pole-t érő körön volt.

Az ütközés nem volt jelentős, a Next Gen hírhedten merev hátsó része miatt azonban bőven elegendő lett ahhoz, hogy súlyos agyrázkódást váltson ki nála.

Ráadásul a vegasi pilótának karrierje korábbi részében több komoly bukásban is része volt, az ezek során szerzett fejsérülései összeadódva pedig csak még tovább súlyosbították helyzetét.

Az állapota folyamatosan javul és aktívan kiveszi részét a 23XI Racingnél zajló munkából. Arról viszont fogalma sincs, hogy visszatérhet-e valaha a volán mögé.

„Még mindig nem vagyok 100%-os állapotban ahhoz, hogy ezen a szinten versenyezzek” – mondta Busch a Daytona International Speedwayen rendezett sajtóeseményen.

„Indulhatnék-e egy [alacsonyan rangsorolt] klubfutamon már jövő héten? Valószínűleg nem lenne bölcs dolog. Tettem előrelépéseket tavaly óta és hiszem, hogy teljes mértékben fel fogok épülni. A fő gond viszont továbbra is a szemmozgással és az egyensúlyommal van.

A mindennapi életem már teljesen normális. A fizioterapeuták kicsit átalakították az edzéseimet az egyensúlyra fókuszálva, valamint a törzsizomzat erősítésére. Nagyon fárasztó. Vannak dolgok, amik fellelkesítenek, aztán ugyanígy teljesen össze is roppantanak. Egy nap munka után muszáj egy pihenőnapot is beiktatnom most. Őszintén megmondom, a decembert teljesen kihagytam. Az egy nagyon érzelmes időszak volt számomra, de szintén része a folyamatnak.”

Busch saját bevallása szerint teljesen elfogadta, hogy lehet soha többé nem vezethet újra a NASCAR-ban.

„Szeretnék még versenyezni, de meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Függetlenül attól, hogy az én döntésem lesz-e, vagy valaki felettem állóé, nem számít. Nagyon boldog és elégedett vagyok mindazzal, amit elértem.

Megadatott számomra a lehetőség, hogy ebben a sportban legyek huszonhárom éven át, beleértve a magaslatokat és a mélypontokat is. Semmit sem változtatnék meg. Ez egy hollywoodi befejezés, a valaha volt legutolsó körömön a pole-ért mentem. Ha csak rágondolok, mosolygok.”