Kyle Petty: Bubba Wallace olyan sokat jelent a NASCAR-nak, hogy még versenyképesnek sem kell lennie

Kyle Petty: Bubba Wallace olyan sokat jelent a NASCAR-nak, hogy még csak versenyképesnek sem kell lennie
credit: James Gilbert/Getty Images/NASCAR MediaBubba Wallace eddig öt alkalommal rajtolt el a Daytona 500-on, ebből kétszer majdnem sikerült nyernie is.

A 23XI Racing versenyzője most vasárnap már mindenképpen el akar jutni az ikonikus viadal victory lane-jére, amire a 23-as Toyota volánja mögött meg is van az esélye.

Esetleges sikere pedig egyben a NASCAR számára is elképesztő forgtókönyv lenne publicitás szempontjából.

A szervezet az utóbbi években kiemelt figyelmet fordít a diverzitás kérdésére, aminek zászlóshajója az afromaerikaiakat érintő társadalmi problémák szószólójává vált Wallace lett.

Aktivista szerepköre pedig sokak szerint többet ér még az eredményeknél is a NASCAR számára.

Ezen a véleményen van a hétszeres bajnok Richard Petty fia, a korábban szintén versenyző, ma pedig már az NBC Sports szakértőjeként jegyzett Kyle Petty is.

„Bubba nagyon fontos a sport számára” – jelentette ki a Mississippi Clarion Ledgernek Petty, aki ironikus módon tavaly októberben még Wallace huzamosabb időn át tartó eltiltását szorgalmazta a Kyle Larsonnal szembeni, erőszakos magatartása miatt.

„Nem számít, hogy nyer-e, vagy egyáltalán versenyképes-e. Egyszerűen csak meg kell jelennie a pályán. Az ő jelenléte más, mint Danicáé [Patrick] volt, aki számos ajtót megnyitott a nők számára a sportunkban. Bubba viszont már egy teljesen eltérő sztori. Neki megvan a tehetsége ahhoz, hogy győzzön, ha jó autó van alatta, emellett pedig rengeteget jelent az afromerikai közösség számára.”