NASCAR: Soha nem fordult elő még olyan a Daytona 500 rajtrácsán, mint idén

NASCAR: Soha nem fordult elő még olyan a Daytona 500 rajtrácsán, mint idén
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR MediaMagyar idő szerint pénteken hajnalban rendezték a Bluegreen Vacations Duelt, ahol végleg eldőlt a Dayton 500 rajtsorrendje.

A két, egyenként 150 mérföldes kvalifikációs futam nem nélkülözte a drámákat és elképesztő fordulatokat, a végén pedig – ahogyan az lenni szokott – boldog, valamint szomorú versenyzőkkel.

A legnagyobb kérdés az volt, hogy a charter nélküli nevezők közül melyik két pilóta fogja bejuttatni autóját (és persze saját magát) a D500 mezőnyébe.

Végül Zane Smith és Conor Daly örülhetett, míg Chandler Smith Austin Hillel együtt már csak nézőként követheti a vasárnapi viadal eseményeit.

A Front Row Motorsportsnak vezető Zane egyben a harmadosztályú Truck Series címvédője is, mostani sikere révén pedig konkrétan NASCAR-történelem íródott.

Eddig ugyanis még sosem fordult elő, hogy a legendás verseny rajtrácsán egyaránt ott van a nemzeti porond mindhárom regnáló bajnoka.

A Cup trónbirtoklója, Joey Logano a Team Penske-vel iramodik neki a távnak, míg a másodvonalbeli Xfinity Series 2022-es legjobbja, Ty Gibbs a Joe Gibbs Racinggel kezdi meg karrierje legelső Daytona 500-át.