NASCAR: Ross Chastain nem megy sehová!

NASCAR: Ross Chastain nem megy sehová!
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaSzerdán Ross Chastain még úgy nyilatkozott, hogy nincs mondanivalója a jövője kapcsán.

Egy nappal később viszont már nagyon is volt miről beszélni.

A Trackhouse Racing ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy meghosszabbította a 30 éves pilóta szerződését, aminek révén az elkövetkezendő években biztosan marad az 1-es számú Chevy volánja mögött.

A konkrét időtartamot – akárcsak csapattársa, Daniel Surez esetében – nem hozták nyilvánosságra.

A TR elnöke, Ty Norris azonban a RACER-nek annyival kommentálta a hosszát, hogy Chastain szakálla már ősz lesz, mire a kontraktus véget ér.

Ezzel egy jelentős puzzle-darabka került a helyére, lévén a hírek szerint a floridai szolgálatai iránt több más gárda is érdeklődött.

„Ross Chastain az a fajta versenyző és ember, amilyennel a Trachouse Racinget. az alkalmazottainkat és az üzleti partnereinket akarjuk képviselni” – idézi a TR sajtóközleménye a társtulajdonos Justin Markst.

„Láthatták, hogy mit hajtott végre velünk Ross már rögtön az első közös évünkben és úgy gondoljuk, hogy a jövőnk még ennél is fényesebb lesz. Elszántsággal, elhivatottsággal és elkötelezettséggel viszonyul a munkájához a pályán, valamint azon kívül is, miközben mindenkit feldob a műhelyünkben. Büszke vagyok rá, hogy a csapatunk tagja.”

Chastain 2022-ben csatlakozott a Trackhouse-hoz. Az idény során két győzelmet szerzett, az év végi összetettet pedig a második pozícióban zárta.

A legnagyobb bravúrt azonban a szezon utolsó előtti, martinsville-i futamának utolsó körében végrehajtott falfutásával produkálta.

A manőver révén nem csak bejutott a rájátszás döntőjébe, de magának a NASCAR-nak is olyan reklámot csinált, amilyet még nem pipált a szervezet.