NASCAR: Több évre hosszabbított Bowmannel a Hendrick Motorsports

NASCAR: Több évre hosszabbított Bowmannel a Hendrick Motorsports
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaVégre fellélegezhet Alex Bowman.

Az arizonai versenyző már hónapok óta az egyetlen olyan tagja volt a Hendrick Motorsports legénységének, aki nem rendelkezett érvényes kontraktussal a 2024-es szezonra.

Az általa vezetett 48-as Chevyt szponzoráló Ally Financial azonban úgy döntött, a következő öt esztendőben is marad a csapatnál, ami megnyitotta a folytatatás kapuját Bowman előtt is.

A pénzügyi vállalat az elmúlt évek során messzemenőkig kiállt a pilóta mellett, az újabb kontraktusuknak hála pedig az ő karrierjének következő három idénye is be lett biztosítva.

„Ha az Ally elkötelezi magát valami mellett, akkor azt teljes erőbedobással teszi” – idézi Rick Hendricket az HMS közleménye.

„Rendkívül jó látni a 48-as csapata iránt mutatott szenvedélyüket és azt, hogy milyen egyedülálló módon használják fel a szponzorációt a szurkolóinkkal való kapcsolatteremtésre. Nagyon izgatottak vagyunk amiatt is, hogy folytathatjuk a munkánkat Alexszel, aki a NASCAR egyik legizgalmasabb fiatal sztárja. Amellett, hogy rendkívül tehetséges, hihetetlenül elszánt és elkötelezett is. Bizonyította már, hogy győztes típus. Én nem ismerek senkit, aki keményebben dolgozott nála azért, hogy elérje ezt a szintet.”

Az HMS immár a teljes pilótakvartettjével hosszabb távon tervezhet, lévén William Byron 2025, Kyle Larson 2026, Chase Elliott pedig 2027 végéig áll velük szerződésben.