Koktél: Pastrana overája, Ken Block családja, Busch „felnőtt” poénja, Wallace vadiúj verdája és a McLarennel búcsúzó TK utolsó rajtszáma

Koktél: Pastrana overája, Ken Block családja, Busch “felnőtt” poénja, Wallace vadiúj verdája és a McLarennel búcsúzó TK utolsó rajtszáma
credit: Black Rifle CoffeeEzerrel pörögnek az események az amerikai autósport világában, köszönhetően annak, hogy megkezdődött a Daytona 500 programsorozata.

A médianapon pedig ahogyan lenni szokott számos kis szösszenet elhangzott.

A Richard Childress Racingnek vezető Kyle Busch nem volt hajlandó beszélni a január végi, mexikói letartóztatásáról, más témákat tekintve viszont ismét hozta a formáját.

A NASCAR néhány órával korábban jelentette be, hogy a Powerball lett a szervezet hivatalos lottója. Ennek kapcsán a kétszeres Cup-bajnok rögtön közölte is, hogy:

„Nagyobb esély van megnyerni a játék fődíját, mint behúzni a Daytona 500-at.”

Emellett kitért szponzorára, a kenderalapú termékekben utazó 3CHI-ra is, szándékos párhuzamot vonva az elmúlt években, még a Joe Gibbs Racingnél vele összeforrt M&M’s dizájnával:

„Cukrosbácsiból most már a felnőttek cukrosbácsija lettem.”

Később pedig azt is leszögezte, hogy ideje szakítani a KyBu elnevezéssel, lévén tök felesleges, hiszen bátyja, Kurt fejsérülés miatti partvonalra állása következteben nincs már másik Busch a mezőnyben.

Ami a vizuális tartalmakat illeti, a 23XI Racing megmutatta Bubba Wallace daytonai autóját, amelyet a McDonald’s szponzorál.

Íme:

Még mindig a látványosságoknál maradva, a szintén a 23XI-nel debütáló Travis Pastrana a már korábban felfedett (lásd. nyitókép) 67-es Toyotájához méltó overált villantott.

A világhírű fenegyerek vendégei egyébként a kvalifikáción a néhai Ken Block felesége, valamint gyermekei lesznek.

Végül pedig, egy kitérő az IndyCarba.

Tony Kanaan hivatalosan megerősítette, hogy az idei Indianapolis 500 után visszavonul a szériából (állítása szerint most már tényleg). Ennek kapcsán csapata, az Arrow McLaren el is árulta, hogy az általa vezetendő Dallara-Chevy a 66-os számot fogja viselni.