NASCAR: Íme a 65. Daytona 500 hivatalos nevezési listája!

NASCAR: Íme a 65. Daytona 500 hivatalos nevezési listája!Egy nappal a 65. Daytona 500 programsorozatának kezdete előtt a NASCAR közzétette a nagy verseny nevezési listáját.

A felsorolásban összesen negyvenkét autó/pilóta kombó szerepel, beleértve a harminchat charteres, tehát alanyi jogon a rajtrácson lévő gárdát is.

A Daytona 500 mezőnyét negyven főben határozták meg, ami azt jelenti, hogy a fennmaradó négy pozícióért hatan fognak megküzdeni az egykörös kvalifikáció, majd az ezt követő duel-futamok során.

A szóban forgó, charterrel nem rendelkezők névsora:


#13 Chevrolet – Chandler Smith (Kaulig Racing)
#36 Ford – Zane Smith (Front Row Motorsports)
#50 Chevrolet – Conor Daly (The Money Team Racing)
#62 Chevrolet – Austin Hill (Beard Motorsports)
#67 Toyota – Travis Pastrana (23XI Racing)
#84 Chevrolet – Jimmie Johnson (Legacy Motor Club)


Az egyautós kvalifikáció magyar idő szerint csütörtökön, 2:15-kor startol el, aminek során eldől a pole, valamint a második rajthely sorsa.

A mezőny végleges felállása a harmadik pozíciótól kezdve egészen a negyvenedikig a péntek éjjel 1:00-kor kezdődő két duel-futamon alakul ki.

Ezek végén pedig az is kiderül, hogy melyik két autó gárdája fogja csak nézőként követni a – szintén hazai időszámításhoz igazítva – vasárnap, 20:30-kor kezdődő Daytona 500-at.*: A 43. nevezőként feltüntetett Finishline végül visszalépett.

Részletek: Felbukkant egy rejtélyes csapat és máris övék lett minden idők legrövidebb Daytona 500-as programja