Az amerikai motorsportfogadás

Az amerikai motorsportfogadás
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaA motorsportok teljességgel nem meglepő módon nemzetközi szinten is kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek. Mint minden extrém sport esetében, a különböző motorsportokban kirajzolódik a tökéletes képlet: jármű (legyen az autó vagy motor) és adrenalin.

Az autóversenyzés mindig tömegeket vonzott, legyen szó Formula-1-ről vagy az Amerikában kifejezetten közkedvelt NASCAR-ról.

Azt jól tudjuk, hogy Magyarországon egyelőre kevés ilyen sportág lelhető fel a sportfogadó irodák kínálatában, Amerikában azonban ennek már nagyobb kultusza van.


A sportfogadás világa

A sportfogadás Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, külföldön ennél még nagyobb kultusza van.

Az egész világon számos sportfogadó iroda közül lehet választani. Nagy a felhozatal, mint például a bet365 online sportfogadás, amelyek közül nyilvánvalóan úgy érdemes a számunkra legmegfelelőbbet megtalálni, hogy tüzetesen átvizsgáljuk a játékkínálatot.

Ha példának okáért a motorsportok érdekelnek minket, kimondottan erre kell rá keresni, hiszen nem feltétlenül ugyanazt találjuk minden iroda játékkészlete között.


Motorsportok nálunk és külföldön

A klasszikus motorsportok, mint például a Formula-1 Magyarországon sem hiányozhat a televízió képernyőjéről, a rajongók gyűrűjéből és persze a sportfogadói oldalak ajánlataiból sem.

Viszont hajlamosak vagyunk csak erre az egy sportágra korlátozni a motorsportokat, esetleg még néhány motorkerékpáros lehetőséggel megspékelve.

De hogy néz ez ki külföldön? Mire fogadnak szívesen az amerikaiak? Ami nagy kedvencnek számít Amerikában, az egyértelműen a közel száz éves múlttal rendelkező NASCAR.

Azért is kap óriási figyelmet, egyébként most már Magyarországon is, mert néhány Formula-1-es pilóta a karrierje után a NASCAR berkein belül debütált, valamint sikeressé tudott válni. Ilyen például a kolumbiai Juan Pablo Montoya, aki új fejezetet kezdett a Formula-1 után, s azt ugyanúgy sikerre tudta vinni.


Van a hátuk mögött történelem és fejlődés

Mivel a motorsportokon belül egy igen széles palettáról van szó, többszöri újracsoportosítás és kategorizálás kíséri ezt a műfajt.

Ugyanakkor egy nagy múlttal rendelkező sportágegyüttes, amely bővelkedett sporteseményekben is. Sőt a mai napig ez jellemző rá. Érdemes nem csak a hagyományos értelemben vett autóversenyzésre gondolni. A NASCAR példának okáért kifejezetten népszerű Amerikában, így természetesen a sportfogadások világában is.

Talán kijelenthetjük, hogy a Formula-1 mellett ennek a szervezetnek van a legnagyobb rajongótábora. Ugyan a lényege rendkívül egyszerű, ki a leggyorsabb és legzajosabb, viszont sportfogadás szempontjából közel sem könnyű dió.

Mivel ebben a sportágban folyamatosan újítanak valamit a járgányokon, néha bizony sötétben tapogatózik az, aki az adott futam vagy sportesemény győztesét szeretné megtippelni vagy esetleg lefogadni. Olyan sportágban, ahol folyamatos a változás és a fejlődés, ez nagyon nehéz, ugyanakkor lehet, hogy pont ez a szépsége.

Sokaknak pontosan ez a kiszámíthatatlanság a vonzó, ami miatt figyelemmel kísérik. A tétek megrakásához fontos az információszerzés, a megfelelő háttérismeret, így valóban egyfajta elköteleződést jelent a NASCAR irányába.


Nagyobb a felvevő piac

Nyilvánvalóan szimplán a lakosság száma arányában, az Amerikai Egyesült Államokban sokkal többen élnek ezzel a szórakozási lehetőséggel és gyakran sokkal nagyobb téteket játszanak meg. Vannak kifejezetten nagy sztárok, akik nem spórolnak azon, hogy kedvenceik győzelmére fogadjanak.

Ők azok, akik néha bizony óriásit buknak egy ilyen eseményen, hiszen a sportfogadásban, sőt a motorsportokban továbbra sem lehet teljesen biztosra menni.

Ugyanakkor nyilvánvalóan ez jobban pörgeti a piacot is, sőt hozzájárul ahhoz, hogy szélesebb legyen a játékkínálat és a sportesemények közvetítése.