Egy Indy 500 győztes szerdán hatalmas bejelentést tesz

Egy Indy 500 győztes kedden hatalmas bejelentést tesz
credit: Penske EntertainmentAz IndyCar magyar idő szerint hétfőn este küldte ki sajtóanyagát arról, hogy két nap múlva egy nagy horderejű eseményre lehet számítani az Indianapolis Motor Speedwayen.

Ennek apropójáról mindössze csak annyit közöltek, hogy egy Indy 500 győztes fog különleges, a karrierjét érintő bejelentést tenni.

A megfogalmazás kapcsán rögtön felmerül, hogy esetleg valakinek a visszavonulásáról lehet szó.

A jelenlegi mezőnyben összesen nyolc olyan pilóta van, akiknek arcképe már legalább egyszer ott díszeleg a Borg-Warner Trófeán: Alexander Rossi, Marcus Ericsson, Will Power, Simon Pagenaud, Scott Dixon, Takuma Sato, Helio Castroneves és Tony Kanaan.

Utóbbi brazilok egyben a legidősebbnek is számítanak, ugyanakkor még pár nappal ezelőtt is úgy nyilatkoztak, hogy pályafutásukra vonatkozó döntésüket csak a május 28-ai, 107. Indy 500 után fogják meghozni.

Ezzel párhuzamosan viszont Kanaan idén csak ezen az egy fordulón vesz részt a McLaren színeiben, míg honfitársának szerződése a Meyer Shank Racinggel az idény végén jár le és máris erőteljesen emlegetik potenciális utódjaként IMSA-s csapattársát, a sportautósok között teljes szezonos Tom Blomqvistet.

Utóbbi forgatókönyv viszont – legalábbis a pletykák szerint – nem jelentené a totális nyugdíjazását, mindössze csak helyet cserélnének.

Persze nem garantált, hogy az idei viadalra nevezettek közül fog valaki megjelenni az IMS médiaközpontjában, lásd. pl esetleges opcióként Juan Pablo Montoyát, vagy akár Ryan Hunter-Reayt.

Egy biztos, igazán okosak szerdán leszünk.