NASCAR: Felbukkant egy rejtélyes csapat és máris övék lett minden idők legrövidebb Daytona 500-as programja

NASCAR: Felbukkant egy rejtélyes csapat és máris övék lett minden idők legrövidebb Daytona 500-as programja
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

NASCAR: Felbukkant egy rejtélyes csapat és máris övék lett minden idők legrövidebb Daytona 500-as programja


Keleti parti idő szerint szombaton délután számolt be Twitteren arról a FOX Sports bennfentes riportere, Bob Pockrass, hogy JJ Yeleynek sikerült nyélbe ütnie egy Daytona 500-programot.

A veterán pilótát a Finishline Motorsports Marketing nevezte, méghozzá a 80-as számú autóval, a crew chief posztján Josh Reaume-mal.

A gárda hallatán a NASCAR komplett közössége összezavarodott, mivel eddig a pillanatig az égvilágon senki sem hallott még az FMM-ről.

Hivatalos weboldaluk szerint már 1997 óta tevékenykednek marketingvonalon a NASCAR-tól az IndyCarig. Emellett rendelkeznek Indianapolisban egy műhellyel is a versenycsapatuk számára, az autó renderelt fotója viszont még a Cup Series előző, Gen 6-én alapul.

A sztorit viszont lehet még fokozni.

Alig két órával a bejelentés után kiderült, hogy a Finishline mégsem vág neki a Daytona 500-nak.

Ennek kapcsán a Reaume Brothers Racing később kiadott egy közleményt, amelyben megerősítették, hogy együttműködnek az FMM-mel, a halasztás okaként pedig „több tényező együttállását” nevezték meg.

További részleteket hétfőre ígértek.

Egy biztos, a csapat ezzel minden valószínűség szerint a valaha volt legrövidebb D500-as programot tudhatják magukénak.

Döntésük viszont – minden furcsaság ellenére – érthető, hiszen Phoenixen már várhatóan nem kell azon izgulniuk, hogy a charter nélküli géppel kvalifikálják-e magukat a mezőnybe.

Daytonán azonban a 40 fős rajtrács maradék négy helyére (harminchatot a charteres csapatok számára garantálnak) máris hatan pályáznak a Legacy Motor Club 84-es (Jimmie Johnson), a The Money Team Racing 50-es (Conor Daly), a Kaulig Racing 13-as (Chandler Smith) és a Beard Motorsports 62-es (Austin Hill) Chevyje, a Front Row Motorsports 36-os Fordja (Zane Smith) valamint a 23XI Racing 67-es, Travis Pastrana által vezetendő Toyotája képében.